Latvijas hokeja izlase gatavojas Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram

Latvijas hokeja valstsvienība gatavojas Olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, lai nodrošinātu vietu Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Turnīrs Arēnā Rīga sāksies 26. augustā! Par izlases plāniem jaunā galvenā trenera Harija Vītoliņa vadībā vairāk zina stāstīt Andris Auziņš.

Latvijas hokeja valstsvienība Harija Vītoliņa vadībā trenējas jau vairākas dienas. Tiesa uz ledus šobrīd maz hokejistu, kas pietiktu divām, divarpus maiņām. Pamatīgāks spēlētāju pieplūdums varētu būt nākamnedēļ, kad izlasei pievienosies Rīgas Dinamo hokejisti, tāpat arī mūsu NHL uzbrucējs Teodors Bļugers.

Intervija - Harijs Vītoliņš, Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris

Vēl divi NHL uzbrucēji Rūdolfs Balcers un Zemgus Girgensons vēl kārto uzturēšanās atļauju ASV šai sezonai. Kad tas būs nokārtots viņi būs redzami arī izlases kreklos. Līdz pat darba nedēļas izskaņai hokejisti trenēsies Kurbada ledus hallē, bet nedēļas izskaņā ieplānota slidošana jaunajā Daugavas ledus arēnā.

Intervija - Harijs Vītoliņš, Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris

Olimpiskajai kvalifikācijai Rīgā kārtīgi gatavojas arī mūsu pretinieki – Francijai un Ungārijai pēdējos divus gadus maza spēļu prakse, jo norisinājušies vien Pasauels čempionāti augstākajās divīzijās, kur francūži un ungāri nespēlē. Tiesa – Francija sapulcinājusi iespējami spēcīgāko sastāvu ar trīs NHL spēlētājiem. Bet itāļu hokejisti labi iepazīti pēdējos divos čempionātos Elites divīzijā. Latvijai pirms turnīra vēl divas pārbaudes spēles pret Norvēģiju, kas Harijam Vītoliņam būs debija kā Latvijas galvenajam trenerim. Ilgtermiņā vienošanos ar treneri federācija sola pēc Olimpiskā kvalifikācijas turnīra, bet šobrīd arī īstermiņa vienošanās ar Vītoliņu oficiāli nav noslēgta.

Intervija - Harijs Vītoliņš, Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris

Latvijas hokejisti pēdējo reizi Olimpiskajās spēlēs iekļuva 2014. gadā, bet uz Phjončhanas spēlēm mūsējiem kāju priekšā aizlika vācieši, kuri vēlāk kļuva par Olimpiskajiem vicečempioniem.