UEFA Konferences līga "Riga FC" - "Hibernians"

Latvijas divi spēcīgākie futbola klubi Riga FC un RFS turpina cīņu par iekļūšanu UIEFA Konferences līgas grupu turnīrā. Trešās kvalifikācijas kārtas pirmajās spēlēs mūsējiem gan mainīgas sekmes, vairāk par to Andris Auziņš.

Līdz UEFA Konferences līgas grupu turnīram Latvijas čempionei Riga FC atlicis pārvarēt tikai divas kārtas, šoreiz pretiniekos otra spēcīgākā Maltas komanda Hiberninans. Andris Riherts laukumā sūtīja vien divus Latvijas spēlētājus. Ārzemnieki arī noteica toni laukumā, Rīgai lielāka bumbas kontrole. Visas bīstamās situācijas mājiniekiem izkārtoja soms Soisalo, tiesa bieži iekritām uz aizmugures situācijām. Puslaikā par spīti spēles gaitai divi reālākie momenti tieši viesiem no Maltas. Par laimi atpūtā ejot 0:0. Vēl lielāks Rigai izbīlis pēc pārtraukuma – maltiešiem ilglaicīgs uzbrukums un tikai vārtu pārliktnis glāba Rīgu no vārtu zaudējuma. Rīdzinieku atbilde ilgi nebija jāgaida, kārtējais stūra sitiens, bet no tuvas distances perfekti savas spējas parāda maltiešu vārtu vīrs. Tomēr lielos priekus pirmie sagaidīja tieši viesi – pēc elegantas stūra sitiena izspēles no soda laukuma 1:0 vadību sev nodrošināja tieši maltieši. Atlikušajā laikā Riga uzbruka daudz un dikti, bet uzlauzt maltiešu aizsardzības bastionus Rīgai neizdevās. Zaudējums 0:1.

Intervija - Andris Riherts, «Riga FC» galvenais treneris

Savukārt Latvijas vicečempione RFS izbraukumā pret beļgu grandu Genti teju sagādāja sensāciju, rīdzinieki izmantojot abas iespējas puslaiku pabeidza esot vadībā 2:0, piektie vārti Eirokausos Darko Lemajičam. Otrajā puslaikā gan Gente, kurai šosezon ir 45 miljonu eiro liels budžets, spēja atgūties un izglābties no zaudējuma, tur neizšķirts 2:2, kas ir teicams sasniegums RFS. Pēc nedēļas Riga FC viesosies Maltā, bet RFS Daugavas stadionā uzņems Genti!