Uz Olimpiskajām spēlēm izlidoja jāšanas sporta meistars Kristaps Neretnieks

Šodien uz savām debijas Olimpiskajām spēlēm izlidoja mūsu jāšanas sporta meistars Kristaps Neretnieks. Limbažniekam pirmais uzdevums Tokijā ir satikt savu jauno Olimpisko cīņu biedru zirgu Valur, vairāk stāsta Andris Auziņš.

Latvijas labākais konkūra meistara Kristapa Neretnieka komandā kopā ir četri cilvēki. Divi no viņiem jau ir uz vietas Tokijā, lai pie Olimpiskās gaisotnes palīdzētu iejusties sacensību zirgam Valūram.

Intervija - Kristaps Neretnieks, Latvijas labākais konkūrists

Pirms Olimpiskajām spēlēm zirgam Valūram nācās gandrīz divas nedēļas pavadīt zirgu bāzē Vācijā, kur bija jāizcieš karantīna, tāpat arī jānodod neskaitāmas analīzes. Par laimi Neretnieks šajā laikā drīkstēja aizvadīt treniņus turpat Vācijas bāzē.

Intervija - Kristaps Neretnieks, Latvijas labākais konkūrists

Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs atzina, ka tieši mūsu svarcēlāji Ritvars Suharevs un Artūrs Plēsnieks ir divi no četriem Latvijas komandas sportistiem, kuri pirms Tokijas nav vakcinējušies pret covid-19.

Intervija - Viktors Ščerbatihs, Latvijas svarcelšanas federācijas prezidents

Latvijas svarcēlājiem starti Tokijā 31.jūlijā un 3.augustā, kad savu debiju Olimpiādē piedzīvos arī Kristaps Neretnieks.