Latvijas čempionāts RXV 2021. "Miesnieki/Ķekava" 23:29 RK "Livonia/Garkalne"

Latvijas šīs sezonas pirmajā regbija klasikā «Miesnieki/Ķekava» pret «Livonia/Garkalne» spriedze jau no pirmajām spēles minūtēm, izskatījās, ka spēlētāji vēl nebija aizmirsuši pērnās sezonas finālu, kur izcēlās kautiņš. Pēc pirmajiem asumiem «Livonia/Garkalne» pārsteidza, ātrs piezemējums un precīza realizācija deva 7:0...13 kārtējie čempioni «Miesnieki/Ķekava» gan ar realizācijas sitieniem tika līdz 7:6, bet pēc pirmā piezemējuma jau izvirzījās vadībā 11:7. Spēles lūzums pirmā puslaika beigās, kad divreiz pēc kārtas vienu un to pašu kombināciju izspēlēja «Livonia/Garkalne» atpūtā dodoties 21:11.

Pēc atpūtas spēlē nekas nemainījās, pārsvars «Miesnieki/Ķekava», tiesa, savu mirkli sagaidīja arī «Livonia/Garkalne», piezemējums un sekmīgs soda sitiens deva 29:11. Pēdējās minūtēs pamatīgs «Miesnieki/Ķekava» spiediens atnesa 13 punktus, bet tuvāk tikt čempioniem vairs spēka nebija uzvara 29:23 «Livonia/Garkalne».

Intervija - Gundars Grieķis, RK «Livonia/Garkalne» uzbrucējs

«Livonia/Garkalne» uzvarējusi visas trīs čempionāta spēles, bet «Miesnieki/Ķekava» piecās spēlēs šis bija pirmais zaudējums. Šogad Latvijas čempionāta pamatturnīrs norisināsies divos apļos, tā kā šogad būs vēl vismaz viena Latvijas klasika.