Aļona Ostapenko, Ieva Maļuka un Daniils Bobrovs devās uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm

Uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm šodien devās viena no Latvijas karognesējām tenisiste Aļona Ostapenko, kā arī peldētāji Ieva Maļuka un Daniils Bobrovs. Viņus lidostā Rīga pavadīja arī Matīss Timofejevs.

Vien sešas dienas pirms Olimpisko spēļu sākuma kļuva zināms, ka katrai valstij atklāšanas ceremonijā būs divi karognesēji. Latvijas komandā šāds gods jau bija uzticēts 3x3 basketbolistam Agnim Čavaram, bet tagad viņam pievienojas arī tenisiste Aļona Ostapenko.

Intervija - Aļona Ostapenko, tenisiste (30. WTA rakete)

Aļonai jau ir karoga nešanas pieredze, 2014. gadā viņa Latvijas karogu nesa Jauniešu Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Noslēdzošo sagatavošanās posmu pirms Tokijas spēlēm Ostapenko aizvadīja tepat Latvijā.

Intervija - Aļona Ostapenko, tenisiste (30. WTA rakete)

Bez Aļonas Latviju tenisa sacensībās pārstāvēs arī Anastasija Sevastova. Abas kopā piedalīsies dubultspēlē.

Uz Tokiju devušies arī Latvijas peldētāji – Ieva Maļuka un Daniils Bobrovs. Viņiem abiem šī būs debija Olimpiskajās spēlēs. Pirms došanās uz Japānu peldētāji aizvadīja treniņnometni Turcijā.

Intervija - Daniils Bobrovs, peldētājs

Daniils Bobrovs Tokijā startēs 200m brasa distancē, bet Ieva Maļuka 100 un 200 m brīvajā stilā. Nupat Latvijas čempionātā Maļuka šajās abās disciplīnās laboja valsts rekordu.

Intervija - Ieva Maļuka, peldētāja

Pirms došanās uz Japānu Ieva, protams, uzklausīja savu mammu Jeļenu Rubļevsku, kura 2004. g. OS Atēnās ieguva sudrabu modernajā pieccīņā.

Intervija - Ieva Maļuka, peldētāja

Liela daļa Latvijas komandas pārstāvju uz Tokiju dosies nākamnedēļ. Olimpiskās spēles sāksies 23. jūlijā – tās varēsiet vērot LTV7.