Latvijas čempione trīssoļlēkšanā Rūta Kate Lasmane

Jau rīt Igaunijas galvaspilsētā Tallinā sāksies Eiropas čempionāts vieglatlētikā U23 vecuma grupā. Latviju tajā pārstāvēs 11 sportisti – vairākiem no tiem ir pamatotas cerības uz augstām vietām, plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā Eiropas U-23 vieglatlētikas čempionātā pārstāvēs 11 vieglatlēti. Visreālāk uz kādu no godalgām pretendēs trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane. Ar šosezon sasniegto personisko rekordu 14, 20 m Lasmane U-23 vecuma grupas Eiropas rangā ir līdere. 14 metru robežu šosezon pārvarējušas vēl tikai divas vienaudzes.

Intervija - Rūta Kate Lasmane, Latvijas čempione trīssoļlēkšanā

Rūta aizvada savas karjeras labāko sezonu. Lasmane uzsākusi studijas ASV Floridas štata Universitātē. Ziemā nacionālās koledžu sporta asociācijas jeb NCAA čempionātā ventspilniece laboja valsts rekordu telpās un izcīnīja bronzas medaļu ar 14,15m tālu lēcienu. Bet stadionā viņa lēca vēl par pieciem centimetriem tālāk un sasniedza savu šī brīža personīgo rekordu 14 m 20 centimetri.

Intervija - Rūta Kate Lasmane, Latvijas čempione trīssoļlēkšanā

Par sezonas svarīgāko startu Rūta sauc šonedēļ Tallinā gaidāmo Eiropas U-23 čempionātu. Tieši tāpēc Lasmane ar treneri Juri Petroviču tur dzīvo un trenējas jau nedēļu.

Intervija - Rūta Kate Lasmane, Latvijas čempione trīssoļlēkšanā

Eiropas U-23 čempionāts Tallinā sāksies ceturtdien. Lasmanei trīssoļlēkšanas sacensības uzsāks jau pirmajā sacensību dienā, bet fināls norisināsies piektdien.