Tutas lietas 7. 14. sērija

Jaunajā televīzijas sezonā Latvijas Televīzija piedāvā jaunu diskusiju raidījumu – “Šodienas jautājums”. Tas būs skatāms no pirmdienas līdz ceturtdienai uzreiz pēc raidījuma “Panorāma”. Jauno raidījumu vadīs pieredzējusī LTV Ziņu dienesta žurnāliste Anete Bērtule.

Raidījums “Šodienas jautājums” būs 18 minūtes garš, un tā ietvaros ar vienu, diviem vai vairākiem viesiem tiks pārspriests kāds aktuāls jautājums. Diskusijas forma ļaus attiecīgās dienas notikumus un sabiedrībai būtiskākos jautājumus ne vien skaidrot, bet arī aplūkot plašākā kontekstā. Raidījuma garums ļaus to darīt koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā un runājot tieši par svarīgāko. Veidojot jauno diskusiju raidījumu, LTV galvenais apsvērums bija operativitāte – īsākas, taču regulāras diskusijas ļaus plašāk izvērst aktuālo tēmu loku, nodrošinot plašāku sabiedrības informēšanu un sniedzot analīzi par aktuālajām norisēm. Tāpat šāda formāta diskusijas ir ērti patērējamas digitālā vidē, kuras attīstībai LTV šajā televīzijas sezonā pievērsīs īpašu uzmanību.

Raidījuma vadība uzticēta pieredzējušajai LTV Ziņu dienesta žurnālistei, korespondentei Anetei Bērtulei. Līdz šim pierasts Aneti redzēt ziņojot par visdažādākajiem notikumiem – sākot ar jautājumu uzdošanu politiķiem Saeimas gaiteņos, beidzot ar reportāžām par lieliem kultūras notikumiem. Žurnālistes plašais redzesloks un korespondenta darbā izkoptā spēja “pārslēgties” no vienas tēmas uz citu jaunajā raidījumā būs īpaši nozīmīga. Raidījuma redaktores pienākumus veiks Alīna Lastovska, kura iepriekš strādājusi vairākos plašsaziņas līdzekļos.

Raidījums “Šodienas jautājums” – no 31. augusta no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 20.35 LTV1 un REPLAY.lv. REPLAY.lv tiešraidē raidījumu varēs skatīties ar surdotulkojumu.