Sācis darboties pirmais bioloģisko atkritumu pārstrādes komplekss

Neskatoties uz ārkārtējās situācijas radītajiem apstākļiem, 6. jūnijā Jūrmalā notiks ikgadējais Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerts. Tiesa, tas būs “citāds”, jo klātienē skatītāju nebūs. Tomēr ar muzikāli daudzveidīgu un vasaras sajūtās ievelkošu programmu uz vienas skatuves pirmo reizi satiksies pasaulē slavenākais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends. Tiešraidē to varēs vērot Latvijas Televīzijas skatītāji.

Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerta tiešraidē piedalīsies maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends un operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko. Koncertu virzīs un māksliniekus uz īsām, taču dzirkstošām sarunām aicinās Ojārs Rubenis. Žanriski krāsainajā programmā skanēs Raimonda Paula kompozīcijas, ko aranžējis Kārlis Vanags, un opermūzikas hiti Kalluma O (Callum Au) aranžējumos bigbendam. Savukārt Aleksandrs Antoņenko dziedās Paula dziesmas no leģendārā cikla ’’Pērļu zvejnieks’’ un kompozīcijas ar izcilā krievu dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko dzeju.

Pasaulslavenais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko uzstājies uz ievērojamāko operteātru un koncertu skatuvēm visā pasaulē, izdziedot un izdzīvojot vadošās tenora lomas, kopskaitā jau tuvu pie trīsdesmit.  Metropolitēna opera Ņujorkā, Milānas ’’La Scala’’, Londonas Koventgārdena opera ir tikai dažas no prestižajām skatuvēm, kas regulāri aicina Aleksandru Antoņenko uz operu iestudējumiem.

“Man jau ir bijusi sadarbība ar operdziedātāju Elīnu Garanču – kāpēc lai neuzdziedātu arī ar Aleksandru Antoņenko? Operdziedoņi no ’’O Sole Mio’’ tālu prom netiks! Aleksandram ir milzīga priekšrocība gan ar savu fantastisko balss materiālu un ko viņš spēj ar to panākt, gan tas, ka viņš dziedājis dramatiskākās tenoru partijas. Turklāt ar Latvijas Radio bigbendu spēlēsim opermūzikas pārlikumus. Džezs kopā ar operu! Manuprāt, tas būs ļoti, ļoti interesanti,” uzsver maestro Raimonds Pauls.

Koncerta tiešraide – 6. jūnijā plkst. 21.20 LTV1 un REPLAY.lv tiešraidē. Koncertu būs iespējams vērot arī 100 g kultūras Facebook lapā.