Krievija un Ungārija uzkarsē Eiropadomi

Latvijas Televīzija kopā ar Kultūras ministriju piedāvā īpašu dāvanu 4. maijā – svētku koncertu projekta “Koncerts Z studijā” ietvaros. Tiešraidē no Z studijas uzstāsies atraktīvais Intars Busulis un “Abonementa orķestris”. Koncerts būs vērojams LTV1, satura atskaņotājā REPLAY.lv un LTV Facebook kontos.

Šogad 4. maijs ir īpaši nozīmīgs datums – aprit 30 gadi kopš Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas. Latvijas Televīzija kopā ar Kultūras ministriju piedāvā īpašu dāvanu svētku vakarā – Intara Busuļa un “Abonementa orķestra” uzstāšanos tiešraidē no Z studijas.

Sastādot 4. maija koncerta programmu, mūziķi kopā ar komandu domājuši par to, kā vakaru pavadīs skatītāji. Lai arī ciemoties nedrīkstam, varam svētku sajūtu radīt citādāk – arī baudot attālinātu uzstāšanos un mēģinot “noķert” īsta koncerta sajūtu. Izskanēs gan pavisam jauni skaņdarbi no topošā albuma, gan labi zināmas un sirsnīgas melodijas no dažādiem mākslinieka daiļrades posmiem. “Lai koncerts rosinātu svētku sajūtas un uz brīdi ļautu aizmirsties, padziedot līdzi vai pat uzdejojot,” dziesmu izvēli pamato Intars Busulis. “Abonementa orķestrī” kopā ar Intaru tiešraidē muzicēs Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Gints Pabērzs, Edvīns Ozols, Kaspars Grigalis, Karīna Tropa, Vineta Elksne un Alise Kante-Onzule. Koncertā uz mazu sarunu par dzīvi un šo laiku mūziķus aicinās LTV raidījumu vadītāja Eva Johansone.

4. maija koncerts Z studijā ar Intaru Busuli un “Abonementa orķestri” – 4. maijā plkst. 21.05 LTV1 un REPLAY.lv tiešraidē. Koncertu būs iespējams vērot arī LTV un REPLAY.lv Facebook lapās.

Par projektu:

Projekts “Koncerts Z studijā” uzsākts, lai ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošinātu skatītājiem iespēju vērot vēl neredzētas pārraides un ar pozitīvu saturu palīdzētu vismaz uz mirkli nedomāt par ārējiem apstākļiem. Skatītājiem tā ir iespēja baudīt mūziķu tiešraides uzstāšanos teju kā koncertā, bet mūziķiem – iespēja uzstāties teju ierastos apstākļos. Uzsveram, ka gan gatavojoties tiešraidēm, gan to laikā tiek un tiks ievēroti visi drošības noteikumi. Arī koncerta scenogrāfija un kadrējums veidots tā, lai visi iesaistītie, arī mūziķi uz skatuves, varētu ievērot atbilstošu un drošu distanci. Drošības apsvērumu dēļ tiešraižu laikā studijā atrodas tikai mūziķi un tie LTV darbinieki, kuri iesaistīti tiešraides nodrošināšanā.