Ungārija kritikas krustugunīs par LGBT likumu

Pasaules čempionāts hokejā šogad no 10. līdz 26. maijam norisināsies Slovākijā – Bratislavā un Košičē. Par godu tam, radīta hokeja fanu himna. Tā vēsta par kopības sajūtu, kādu var radīt tikai vienota līdzi jušana. Līdzjutēji Latvijā varēs sekot hokejistu cīņām kanālos LTV7, 360TV un īpaši čempionātam izveidotajā kanālā 360TV Hokejs, turklāt Helio iTV un Shortcut lietotnē visas spēles varēs vērot HD kvalitātē.

Himnu diriģenta Ārija Šķepasta vadībā iedziedājuši dziedātāji no pieciem koriem – Rīgas Latviešu biedrības kamerkora “Austrums”, Rīgas Latviešu biedrības nama jauktā kora, Latvijas Zemessardzes kora “Stars” un Rīgas 6. vidusskolas kora “Saule” un vīru kora “Tēvzeme”. Savukārt himnas vizuālajā versijā jeb klipā atbalstu Latvijas hokeja izlasei pauž gan regbija komandas Livonija vīri, gan oficiālo Pasaules čempionāta hokejā piedāvātāju – Latvijas Televīzijas un SIA Tet (līdz 1. aprīlim – Lattelecom) kolektīvi, gan citi hokeja fani.

Klausies himnu pilnā garumā!

Himnas vārdi:

Deldēti riteņi un mūsu kurpes.

Dažādi ceļi mūs veduši šurpu,

Lai būtu līdzās un justu līdzi –

Mēs vienā balsī īstajā brīdī.

Mēs esam ar jums. Jā!

Vai tur gaisma vai tumsa,

Mēs esam ar jums. Jā!

Vienmēr esam ar jums.

Sekot līdzi sporta pasaules nozīmīgākajam notikumam no 10. līdz 26. maijam būs iespējams, pateicoties Latvijas Televīzijas un Tet sadarbībai. Visu 64 čempionāta spēļu tiešraides būs vērojamas kanālos LTV7, 360TV un īpaši čempionātam izveidotajā kanālā 360TV Hokejs. Latvijas izlases spēļu tiešraides būs vērojamas tikai LTV7, turklāt Replay.lv, Helio iTV un Shortcut tās būs vērojamas HD izšķirtspējā. Tikai Helio iTV un lietotnes Shortcut klienti augstākajā kvalitātē vēros pilnīgi visas 64 čempionāta spēles. Tāpat kā pērn, arī šogad LTV sporta žurnālistu un 360TV vakara sarunu šova par sportu “Hattrick ar Puči” komanda nodrošinās daudzveidīgu papildu saturu par un ap čempionāta norisēm – gan tiešraides no Bratislavas, gan pēcspēļu intervijas ar sportistiem un faniem, kā īpašajās hokeja studijās, tā LTV raidījumā “Sporta studija” un 360TV raidījumā “Hattrick. Hokejs ar Puči”. Skatītāji hokeja aizkulisēs varēs ielūkoties arī sociālajos tīklos un LSM.lv.

Lielajam hokejam vienā balsī sekot varēs:

  • LTV7 (hokeja pārraides HD izšķirtspējā Tet nodrošinās Helio iTV un Shortcut klientiem) – tiešraides no visām Latvijas izlases spēlēm, finālspēles, kā arī ikvakara spēlēm, kas sākas plkst. 21.05. Īpaša hokeja studija ar prognozēm, analīzi un ekspertu komentāriem Armanda Pučes un Oļega Sorokina vadībā pirms Latvijas izlases spēlēm un pirms finālspēles. Jaunāko informāciju no čempionāta norises vietas LTV ziņu izlaidumos vēstīs sporta žurnālisti Dāvids Erenštreits un Matīss Timofejevs, un hokeja zīmē aizritēs arī raidījums “Sporta studija” – pirmdienās, plkst. 22.00, LTV1.  LTV7 pārraidītajām spēlēm varēs sekot līdzi arī sabiedrisko mediju satura atskaņotājā Replay.lv un mobilajā lietotnē Replay LTV.
  • 360TV HD (Helio interaktīvajā televīzijā un lietotnē Shortcut, Helio virszemes televīzijā – 360TV kanāls SD izšķirtspējā) – plašākā iespēja izcilā HD kvalitātē sekot līdzi notikumiem čempionātā un baudīt 33 spēļu tiešraides ar labāko pasaules hokeju. No 11. maija – divpadsmit vakarus uzlādēties spēlēm aicinās īpašās “Hattrick. Hokejs ar Puči” studijas, kuras vadīs Armands Puče, bet notikumus uz ledus analizēs Oļegs Sorokins. Plkst. 20.00 – pirms ikvakara spēlēm – tās piedāvās aktuālākos čempionāta notikumus, fanu emocijas, skaļākos skandālus, kā arī reportāžas no spēļu aizkulisēm un pat sportistu ģērbtuvēm -  par tām no Bratislavas ziņos  “Hattrick” komandas pārstāvis - daudzsološais YouTuberis un interneta personība Armands Jaunzems.
  • 360TV Hokejs HD – pasaules labākais hokejs vienuviet – jau no 3. maija Helio interaktīvajā televīzijā un lietotnē Shortcut. Hokejs 24 stundas diennaktī – visas 64 hokeja čempionāta spēles HD kvalitātē. Līdz čempionāta startam 10. maijā skatītājus priecēs aizraujošākie pagājušā gada čempionāta spēļu atkārtojumi.

Hokeja pavasaris sāksies ar divām spēlēm vienlaicīgi – kanālā 360TV 10. maijā plkst. 17.15 līdzjutēji varēs sekot līdzi Krievijas un Norvēģijas spēlei, bet jaunizveidotajā kanālā 360TV Hokejs šajā laikā būs iespējams baudīt divu hokeja lielvalstu – Somijas un Kanādas izlases -  spēli. Čempionāta pirmās dienas vakarā notiks divas spēles plkst. 21.15 kanāls 360TV rādīs ASV un Slovākijas spēli, bet LTV7 translēs Čehijas un Zviedrijas dueli.

Latvijas hokeja izlase B apakšgrupas mačos spēlēs ar Zviedriju, Krieviju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Austriju un Itāliju. Visas šīs spēles tiešraidē būs vērojamas tikai LTV7. Tāpat LTV7 būs vērojamas 13 vakara spēļu tiešraides, savukārt Helio Media kanāli – 360TV un 360TV Hokejs pārraidīs visas pārējās (kopumā 46) čempionāta spēļu tiešraides, skatītājiem dodot iespēju vienuviet baudīt pasaules labāko hokeju. Spēli par bronzas medaļām tiešraidē pārraidīs tikai kanāls 360TV, savukārt finālspēles tiešraidi 26. maijā būs iespējams vērot tiešraidē gan LTV7, gan 360TV. Gatavojoties ikvakara galvenajiem mačiem, līdzjutēji varēs vērot aizraujošas hokeja studijas, kas pirms Latvijas spēlēm būs skatāmas LTV7, bet pirms citu izlašu spēlēm – kanālā 360TV.

Latvijas Televīzijas un Tet pārraides tiesības nodrošina vienošanās ar Starptautiskās hokeja federācijas Pasaules čempionāta hokejā ekskluzīvo mediju un mārketinga partneri Infront Sports & Media. Vienošanās paredz pārraides tiesības līdz pat 2023. gadam.