Еврокомиссия даст Латвии почти два миллиарда

Īsi pirms 13. Saeimas vēlēšanu dienas Latvijas Televīzija organizēs Saeimas deputātu kandidātu un premjera amata kandidātu debates, kas notiks 3. un 5. oktobrī. Tiešajā ēterā tiks diskutēts par partiju politiskajiem piedāvājumiem Latvijas nākotnei.

Dažas dienas pirms 13. Saeimas vēlēšanām Latvijas Televīzija piedāvās divas debates tiešajā ēterā. 3. oktobrī notiks Saeimas deputātu kandidātu debates. Šajās debatēs aicināti piedalīties visu 16 iesniegto sarakstu pārstāvji. Politiskie spēki, kas saskaņā ar SKDS aptauju par 2018.gada jūliju ir pārsnieguši 2% reitingu, uz šo diskusiju var sūtīt jebkura vēlēšanu apgabala saraksta pirmo numuru, bet ne premjera amata kandidātu. Savukārt tās partijas, kas saskaņā ar SKDS aptauju par 2018.gada jūliju nepārsniedz 2% reitingu, uz šo diskusiju var sūtīt jebkura vēlēšanu apgabala saraksta pirmo numuru vai savu premjera amata kandidātu, ja šī persona piedalās vēlēšanās.

Savukārt dienu pirms vēlēšanām – 5. oktobrī, LTV studijā tiksies visu to politisko spēku premjera amata kandidāti, kas saskaņā ar SKDS aptauju par 2018.gada jūliju ir pārsnieguši 2% reitinga robežu. Īpaši šai diskusijai LTV Ziņu dienests sagatavojis vizītkartes video par katru no premjera amata kandidātiem. Svarīgi, ka kandidātiem bija iespēja pašiem izvēlēties, kādā vidē viņš vēlas tikt filmēts, un kas ir tas, ko katrs no viņiem vēlas parādīt vēlētājiem no savas dzīves – ģimene, hobijs, draugi vai kas cits.

Debates vadīs Ilze Nagla un Jānis Geste. 3. oktobrī Saeimas deputātu amata kandidātu debates sāksies plkst. 21.20. Savukārt 5. oktobrī Premjera amata kandidātu debates sāksies plkst. 21.15. Abas diskusijas būs vērojamas tiešraidē LTV1 un REPLAY.lv.

5. oktobra premjera amata kandidātu debašu dalībnieki:

“Saskaņa”- Vjačeslavs Dombrovskis

ZZS - Māris Kučinskis

KPV LV – Aldis Gobzems

NA VL-TB/LNNK -Roberts Zīle

Attīstība/PAR – Artis Pabriks

Jaunā konservatīvā partija- Jānis Bordāns

“Jaunā Vienotība” - Krišjānis Kariņš.