"Prada" jaunā kolekcija pludmales noskaņās

Dziesmu un deju svētku noslēgums tuvojas, un 7. jūnijā LTV1 un REPLAY.lv būs vērojams deju lieluzvedums “Māras zeme”, bet 8. jūnijā – svētku noslēguma koncerts “Zvaigžņu ceļā” un Sadziedāšanās nakts. REPLAY.lv šie notikumi būs vērojami HD izšķirtspējā.

Vairāk nekā 18 tūkstoši visu paaudžu dejotāju izdejos “Māras zemi” – latviešu vēstures nozīmīgākos brīžus no baltu cilšu sanākšanas Daugavas krastos līdz Latvijas Republikas simtgades svinībām. Lielkoncerta radošās komandas – māksliniecisko virsvadītāju Jāņa Ērgļa un Jāņa Purviņa, režisora Elmāra Seņkova un scenogrāfa Reiņa Suhanova stāsts par latvieti vairāku gadsimtu garumā. Katra tā daļa tiks sākta ar kristību tēmu – tās izmantotas kā tautas turpinājuma un mūžības simbols. Uzvedums veidots kā nācijas izveidošanās rekonstrukcija, kurā caur katru dejas soli izdejoti tautas mentalitāti veidojošie spēki. Deju lielkoncertā skanēs grupu „Iļgi”, „Auļi” mūzika, kā arī  Jura Kulakova mūzika Kristapa Krievkalna aranžējumā un latviešu tautas mūzika Jura Vaivoda aranžējumā. 7. jūnijā plkst. 22.00 tiešraidē Daugavas stadionam pieslēgsies LTV1, REPLAY.lv un VISIEMLTV.lv.

Pa Zvaigžņu ceļu cauri likteņa lokiem, lai pa Piena Ceļu atgrieztos mājās – tāds ir noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā” stāsts. Tā dalībnieki izdziedās kā laikmetu liktenīgās dziesmas, tā latviešu profesionālās kormūzikas darbus. Noslēguma koncerta programma veidota ciešā sasaistē ar Dziesmu svētku vēsturi. Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Mārtiņš Klišāns, režisors – Uģis Brikmanis, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš. Protams, kā ierasts, Mežaparka Lielajā estrādē pēc noslēguma koncerta notiks Sadziedāšanās nakts, kuras mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ozols. LTV1, REPLAY.lv un VISIEMLTV.lv tiešraide sāksies jau plkst. 19.25, kad darbu sāks Svētku studija, kas par godu svētku noslēgumam raidīs no Mežaparka. Plkst. 20.00 sāksies noslēguma koncerts, bet tam sekojošo Sadziedāšanās nakti būs iespējams vērot teju pilnā tās garumā – līdz pēdējiem dziedātājiem.

Latvijas Televīzija ik dienu Svētku nedēļā piedāvā visu aktuālāko informāciju par Svētkiem. Lielākie svētku notikumi vērojami tiešraidēs LTV1, bet citi pārraidīti ierakstos vai atliktās tiešraidēs. Visas nedēļas laikā LTV piedāvā 19 tiešraides sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv, no kurām 11 ir HD izšķirtspējā, un tiks saglabātas REPLAY.lv arhīvā, lai būtu bez ierobežojumiem pieejamas arī pēc svētku noslēguma. Svētku aģenti LTV sociālo mediju kontos vēsta visu aktuālo informāciju par Svētku aizkulisēm – ballēm, interesantākajām svētku epizodēm un sociālo tīklu aktivitātēm. Viņu radīto saturu iespējams atrast, izmantojot mirkļbirkas #SvetkuAgenti un #DzSv.


Latvijas Televīzija ra(i)da svētkus no visas sirds!