Rietumvalstis nosaka papildu sankcijas Baltkrievijai

30. jūnijā, dienu pirms Dziesmu un deju svētku atklāšanas, Brīvības laukumā tiks atklāta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio svētku studija. LTV kā Dziesmu un deju svētku televīzija šajos svētkos nodrošinās plašāko pasākumu un to aizkulišu atspoguļojumu kā ēterā, tā sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv un sociālo mediju kontos.

LTV1, REPLAY.lv un interneta televīzijas kanāla VISIEM.lv tiešraidē 30. jūnijā plkst. 19.30 varēs vērot Svētku studijas atklāšanu. Tā būs iespēja uzzināt par aktuālākajām svētku norisēm, ielūkoties aizkulisēs, kā arī ļaus tiem, kuri Rīgā notiekošo vēros pie televizora ekrāna, sajust svētku garšu vēl pirms to oficiālās atklāšanas. Pirmajā tiešraidē tiksimies arī tautas deju ansambli “Zīle”, vienu no Latvijas labākajiem amatierkoriem, kas piedalās “Dziesmu karos” – Cēsu Pils kori, kā arī jauniešu pūtēju orķestri “Auseklītis”. Tāpat Eva Johansone un Jānis Geste par gatavību svētkiem sarunāsies ar Dziesmu un deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Toms Bricis būs sagatavojis Svētku laika prognozi, bet Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti kopā ar Jāni parādīs, kā rīkoties ārkārtas situācijās. Tāpat Svētku studijas atklāšana būs pirmā iespēja skatītājiem vienkopus satikt abu sabiedrisko mediju svētku vēstnešus.

Latvijas Televīzija nodrošinās 19 tiešraides REPLAY.lv atskaņotājā, no kurām 11 būs vērojamas HD izšķirtspējā (tajā skaitā pasākumi, kas raisījuši vislielāko skatītāju interesi – deju lieluzvedums “Māras zeme” un noslēguma koncerts “Zvaigžņu ceļā”). Tāpat LTV piedāvās iespēju sekot Svētku aģentu gaitām LTV sociālo mediju kontos – REPLAY.lv jaunizveidotājā Facebook kontā (@REplaylv), “100 g kultūras” Facebook (@simtsgramikulturas) Twitter (@100gkulturas) un Instagram (@100gkulturas) kontā būs vērojami Svētku aģentu atrastie arhīvu materiāli un LTV žurnālistu radītie sižeti par svētkiem. Tāpat svētkiem iespējams sekot līdzi arī Latvijas Televīzijas un LSM.lv oficiālajos kontos. Protams, arī LTV Ziņu dienests gan ikdienas ziņu izlaidumos, gan savos sociālo mediju kontos nodrošinās visas jaunākās ziņas par svētku norisēm.

Svētku aģenti ir Latvijas Televīzijas žurnālistu un redaktoru komanda, kas apvienos spēkus, lai svētkus parādītu no vēl neredzētiem leņķiem. Viņi pavadīs vienu dienu kopā ar svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču, noskaidrojot, kā izskatās atklāšanas diena svētku organizatoru līdera acīm – kāds skrējiens jāpiedzīvo un ar kādām problēmām jātiek galā, lai pagūtu būt visur. Tāpat Svētku aģenti veselu dienu sekos Kasparam Ādamsonam – vienam no noslēguma koncerta virsdiriģentiem un Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora “Sōla” mākslinieciskajam vadītājam. Protams, Svētku aģenti stāstīs arī par dalībnieku darbiem un nedarbiem kā mēģinājumos, tā koncertos un visur citur. Visam Svētku aģentu darbam sekot būs iespējams, izmantojot mirkļbirkas #SvetkuAgenti un #DzSv.

Atgādinām, ka visu Svētku aģentu darbu, visu LTV translēto pasākumu tiešraides un ieraksti REPLAY.lv būs pieejami bez ierobežojumiem visā pasaulē, lai arī ārzemēs dzīvojošajiem nodrošinātu kopības un svētku sajūtu, ko Dziesmu un deju svētku nedēļā noteikti izjutīs Latvijā dzīvojošie.

Latvijas Televīzija ra(i)dīs svētkus no visas sirds!