Neirologs Jurjāns padara insulta vienību atpazīstamu pasaulē

Sarunu festivālā LAMPA, kas ik gadu Cēsīs aicina uz jēgpilnām un redzesloku paplašinošām diskusijām, arī šogad piedalīsies Latvijas Televīzija. Četrās diskusijās Eva Johansone, Guntis Bojārs, Gundars Rēders un Aleksis Vilciņš runās par ikvienam demokrātiskas sabiedrības loceklim nozīmīgām tēmām.

Latvijas Televīzija festivālā startēs tā otrajā dienā 30. jūnijā. Visas LTV organizētās diskusijas notiks uz skatuves teltī “Prožektors”, kam blakus gluži kā pērn būs padomāts par mazajiem diskusiju apmeklētājiem – tur darbosies “LSM Bērnistaba”.

Telts “Prožektors” 30. jūnija programmu plkst. 12.00 atklās Evas Johansones vadītā diskusija “Personības loma kultūras žurnālistikā”. Kopā ar kinokritiķi Ditu Rietumu, mūzikas žurnālistu Uldi Rudaku un Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas un mediju studiju programmas vadītāju Ilvu Skulti Eva meklēs atbildes uz jautājumiem par to, vai kultūras žurnālistiku nevar apgūt, neattīstot pašam savu erudīciju un rakstības stilu, kā galu galā tikt pie izcilu personību intervijām un to kā kultūras žurnālisti veido mūsu izpratni un spēju saprast to, kas ir un kas nav kultūra un tās notikumi.

Pēc tam, plkst. 14.00, izaicinājumu piedāvās Guntis Bojārs. Viņš aicina uz “Aizliegtā paņēmiena” spēli “Uzmini, ko teiks politiķis!”. Tuvojoties vēlēšanām, arvien aktuālāku vietu dienaskārtībā ieņem politiķu solījumi. Gunta Bojāra diskusija palīdzēs saprast, vai varam tos atminēt jau iepriekš un ko tie liecina par politiķiem. Sarunā piedalīsies arī politologs Ivars Ījabs.

Vēlāk, plkst. 16.00 Gundars Rēders kopā ar Māri Mičerevski, Ilmāru Latkovski un Ievu Branti ielūkosies “Jauna politiķa rokasgrāmatā”. Kopā viņi spriedīs par to, kādus padomus viens otram var dot jau kādu laiku politikā pabijuši un tajā tikai nupat ienākuši cilvēki.

Pēdējā LTV organizētā diskusija –“Vai viegli būt jaunam?” – sāksies plkst. 18.00. Latvijas Radio Pieci.lv balss Aleksis Vilciņš kopā ar “jūtūberi” Sindiju Lozgačovu jeb Sindiju Lo, skeitbordistu Madaru Apsi un dziedātāju Ralfu Eilandu sarunāsies par jaunu cilvēku izaicinājumiem un emocionālo pieredzi – kas ir tie, kuri dienu sāk ar ieskatīšanos telefonā ekrānā, vai viedierīces dzīvi padara emocionāli nabadzīgāku, vai tieši pretēji, un kas tad īsti ir pieaugšana.

Visu LTV diskusiju laikā – no plkst. 12.00 līdz pat pēdējās sarunas beigām – darbosies arī LSM Bērnistaba, kas kopš savas debijas pērnā gada festivālā LAMPA nu attīstījusies un kļuvusi vēl interesantāka. Tur mazajiem apmeklētājiem tiks piedāvātas attīstošas interaktīvās spēles un iespēja rotaļāties vērtīgi.

Festivāls LAMPA 29. un 30. jūnijā notiek Cēsu pils parkā. Šogad tā centrālā tēma ir uzticēšanās. Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties www.festivalslampa.lv.