Jaunas ES sankcijas pret Baltkrieviju

No piektdienas, 1.decembra, Latvijas Televīzija piedāvās tiešraides no Latvijas sieviešu izlases spēlēm pasaules čempionātā florbolā, kas notiks Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā un turpināsies līdz 9.decembrim.

Pirmā spēle LTV7 ēterā būs redzama 1.decembrī plkst.16.05.Latvijas florbolistēm jau pirmajā dienā ļoti nozīmīga spēle pret Čehiju, kur florbols arī gana populārs. Latvija ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar Čehiju, Norvēģiju un Somiju. Jau pirmā spēle Latvijai grupā būs ļoti svarīga, šīs abas komandas reitingā ir blakus un reāli tā ir cīņa par otro vietu grupā, Somijas florbola līmenis arī sievietēm tomēr ir augstāks, savukārt Norvēģijas – nedaudz zemāks.
 
Sestdien, 2.decembrī, plkst.10.20 LTV7 ēterā būs vērojama Latvijas izlases spēkošanās ar Norvēģiju. Otrā spēle grupā Bratislavas arēnā mūsējām jau jāaizvada pašā rīta agrumā. Favorītes šajā mačā būs Latvijas florbolistes, kaut Norvēģija arī ir pirmā astoņnieka komanda vismaz Eiropas kontekstā un viegli neklāsies. Daudz kas būs atkarīgs arī no pirmā mača iznākuma pret čehietēm, ja tas būs bijis veiksmīgs, tad šodien izlase jau var nodrošināt iekļūšanu labāko divu komandu skaitā sava grupā, kas uzreiz nodrošina ceturtdaļfinālu. Pretējā gadījumā viena papildus spēle vairāk un arī vēlāk ceturtdaļfinālā jau ļoti spēcīgas pretinieces.
 
Tikmēr pirmdien, 4.decembrī, plkst.14.50 Latvija cīnīsies ar ļoti spēcīgo Somiju. Pēc tam kļūs zināms arī Latvijas izlases pārējo spēļu grafiks. 
 
Savukārt 9.decembrī LTV7 plkst.17.50 rādīs finālspēli.

Spēles komentēs florbola eksperti Jānis Sīka un Kārlis Dārznieks
 
Latvijas izlase divus čempionātus pēc kārtas izcīnījušas augsto - piekto vietu.
 
Latvijas sieviešu florbola izlase desmit reizes desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai līdz šim izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007.gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika izspēlēts.