Dabas stihija Eiropā prasa vairāku cilvēku dzīvības

Piektdien, 22. septembrī, plkst.22.00 LTV7 ēterā pirmizrādi piedzīvos 2015.gadā uzņemtais vēsturiskais trilleris «Bērns Nr.44» ar slaveniem un titulētiem aktieriem galvenajās lomās.

Filmu veidojis zviedru režisors Daniels Espinoza, bet lomās darbojas tādi titulēti britu aktieri kā Toms Hārdijs un Gerijs Oldmens, kā arī citi.

Filma sākas ar to, ka Ļevs zaudē savu augsto statusu Čekā, varu un mājas brīdī, kad atsakās izdot savu sievu, kura tiek apsūdzēta spiegošanā. Viņi abi tiek no Maskavas izsūtīti trimdā uz provinces nostūri Sibīrijā, kur Ļevs kopā ar ģenerāli Ņestrovu nonāk uz pēdām slepkavam, kurš jau ir nogalinājis 43 bērnus. 

Abu vīru cīņa par taisnību draud atmaskot sistēmisko noziegumu slēpšanas mēģinājumu, par kuru ir atbildīgs Ļeva sāncensis Čekā, Vasīlijs, kurš uzsver: «Paradīzē noziedzība nepastāv».

Krievija, Baltkrievija, Ukraina, Kazahstāna un Kirgizstāna ir tās valstis, kur šī filma nav tikusi izrādīta, jo atainojusi Staļina nežēlīgo valdīšanas režīmu līdz pat 1950. gadu sākumam. 

Tā ir britu rakstnieka Toma Roba Smita bestsellera ekranizācija. Literārais darbs ir tulkots vairāk nekā 30 valodās un saņēmis dažādas balvas. Plānots, ka Ridlijs Skots būtu bijis filmas režisors, taču vēlāk viņš ieņēma vienu no producenta lomām filmas tapšanas gaitā.

Filmas kases ieņēmumi sasniedz 13 miljonus ASV dolāru.

Interesants ir fakts, ka, lai uzņemtu kādu ainu no Maskavas metro, tā vietā tika izmantots Prāgas metro, un tā bija pirmā reize vēsturē, kad Čehijas galvaspilsētā tas ticis slēgts apmeklētājiem.

Patīkamu skatīšanos kopā ar Latvijas Televīziju!