Intervija ar pūtēju orķestra māksliniecisko vadītāju Jāni Puriņu un orķestra diriģentu Pēteri Vilku

Sestdien, 16. septembrī, plkst.11.00 LTV1 ēterā pirmizrādi piedzīvos filma visai ģimenei «Mazā Nikolā brīvdienas».

2014.gadā Francijā uzņemtā piedzīvojumu filma un komēdija liks ar smaidu dzīvot līdzi filmas varoņu piedzīvojumiem ik uz soļa.

Mācību gads noslēdzies, klāt bezrūpīgā vasara. Parasti Nikolā ģimene dodas atpūtā uz kalniem, bet šoreiz viss izvēršas citādi – ķīviņā par vietu, kur pavadīt brīvdienas, pirmo reizi uzvar tētis ar ierosinājumu doties atpūsties pie jūras. 

Taču, īstie piedzīvojumi sākas tikai pludmalē - Nikolā iepazīstas arī ar Elizabeti, mazu meiteni, kura viņam it visur seko, bet visu pamatīgi sarežģī vecāku jociņš par dēla drīzo izprecināšanu. Tā brīvdienas pārvēršas par piedzīvojumu visiem ģimenes locekļiem. Pieaugušo nedarbi un bērnu palaidnības - tas viss ietverts šajā komēdijā.

Filma iemantoja lielu popularitāti gan Francijā, gan ārpus tās. Tās kases ieņēmumi sasniedz 21,7 miljonus ASV dolāru.

Filmas režisors ir Lorāns Tirārs, Nikolā lomu spēlē Mateo Buaseljē, viņa vecāku lomā iejutušies Francijā labi zināmie aktieri Valērija Lemersjē un Kads Merā.

L. Tirārs (1967) kino izglītību ieguvis Ņujorkas universitātē. Vēlāk kļuvis par žurnālistu un sešus gadus nostrādājis franču kino izdevumā «Studio». 1997. gadā sācis rakstīt kino un televīzijas scenārijus. Viņa debija kino režijā ir pilnmetrāžas spēlfilma «Manas dzīves stāsts».

Patīkamu skatīšanos kopā ar Latvijas Televīziju!