Austrijā atkal notiek brīvdabas klasiskās mūzikas koncerti

No 14. septembra ceturtdienās Latvijas Televīzija piedāvās raidījumu «Ziemeļu puse. Ķīna». Tas LTV1 ēterā būs redzams plkst.21.15 sešus ceturtdienu vakarus pēc kārtas.

Jaunā raidījuma cikla pirmā sērija būs par kopā dzīvošanu un to, kā šī tradīcija ir mainījusies. Marta Selecka un Gustavs Terzens satiksies ar Ķīnā iedzīvojošos latvieti Anželiku Liu, kura viņus aizvedīs uz Pekinas senāko dzīvojamo rajonu - hutoniem. Atgriezušies Latvijā, viņi dosies uz Latvijas izzūdošajiem ciematiem kopā ar antropologu Robertu Ķīli un ceps maizi ugunskurā. 

Otrajā sērijā Marta un Gustavs iepazīsies ar slavenu Pekinas restorānu apskatnieku, kurš vedīs viņus gastronomiskā ceļojumā cauri lietum. Vai latviešiem garšos tofu piens, kas daudziem ķīniešiem ir rīta kafijas vietā, un, ko pekinieši vāra savos katliņos - par to raidījuma Ķīnas daļā. Savukārt Latvijā savā pavāru rezidencē ļaus ielūkoties Ēriks Dreibants, un viņa vadībā zemnieku saimniecībā “Ķeveiti” tiks gatavots jēra cepetis, lai pārsteigtu Anželiku.

Papildus šim raidījumam, no 14. septembra ceturtdienu vakaros plkst.21.45 LTV1 ēterā būs vērojams atskats raidījuma cikla “Ziemeļu puse” pirmsākumos - «Ziemeļu puse. Sākums».

“Ziemeļu pusei” šosezon evolucionējot līdz Ķīnas mērogiem, raidījums “Ziemeļu puse. Sākums” piedāvā atskatīties uz raidījuma cikla aizsākumiem, kad Gustavs Terzens un Marta Selecka bija par gandrīz desmit gadiem jaunāki, bet tikpat dauzonīgi un brīnīties griboši. 

Toreiz viņi devās pāri Baltijas jūrai un apceļoja teju visas Ziemeļvalstis, lai pārvestu mājās stāstus par ziemeļnieciskās dzīves īpatnībām. 

Patīkamu skatīšanos!