Intervija ar Egilu Kupnieku no jauktā kora "Līgatne" par gadsimta garāko līgodziesmu

Piektdien, 8. septembrī, plkst.22.00 LTV7 ēterā būs vērojama Vācijā uzņemtā drāma «Virs mums ir tikai debesis».

Marta ir skolotāja un ar savu vīru Pauli gatavojas pārcelties no Vācijas uz Marseļu, lai uzsāktu tur jaunu dzīvi. Pauls aizbrauc pirmais, lai iekārtotos jaunajā darbā, bet tad Marta uzzina, ka viņš ir izdarījis pašnāvību. 

Pamazām Martai atklājas, ka viņas līdzšinējā dzīve bijusi vieni vienīgi meli: vīrs viņai melojis par savām studijām, doktora disertāciju, ārsta darbu un draugiem. 

Filma savu pirmizrādi piedzīvoja 2011.gada 14.februārī Berlīnes filmu festivālā. Tā izvirzīta vairākām nominācijām dažādos kinofestivālos, bet galveno balvu saņēmusi Šverīnas (Vācija) filmu festivālā.

Filmas režisors ir Jans Šomburgs, bet galvenajās lomās darbojas Sandra Hollere, Georgs Frīdrihs un Fēlikss Knops.

S. Hollere 2012. gadā par aktierspēli šajā filmā tika nominēta Vācijas Kino balvai, kā labākā sieviešu lomas atveidotāja.

Aktrise dzimusi 1978.gadā, un kopš 1999.gada viņas kontā ir lomas vairāk nekā 20 filmās. Lielāko atpazīstamību aktrise ieguva 2006.gadā pēc filmas «Rekviēms». Nozīmīga loma viņas karjerā ir 2016.gadā uzņemtā filma «Tonijs Erdmans», kas tika izrādīta arī slavenajā Kannu kinofestivālā. S.Hollere par Ineses lomas atveidošanu saņēma Eiropas Kino balvu kā labākā aktrise.

Patīkamu skatīšanos kopā ar Latvijas Televīziju!