Vācijā pieturā atrod divas 17. gadsimta gleznas

Atbildība, neatkarība, izcilība – ar šīm vērtībām, kuras raksturo mūsu pārraides ēterā un spilgti iezīmējas īpašās Latvijas Televīzijas kopdziesmas «Izgaismots» vārdos, kā arī ar LTV1 kanāla jaunu vizuālo noformējumu, no piektdienas, 1. septembra, dodamies pie televīzijas skatītājiem savā jaunajā sezonā.

Mūzika raksturo televīzijas kanālu, piešķir tam vērtību un rada atpazīstamību - mūziķu Māras Upmanes-Holšteines (grupa “Astro'n'out”), Arņa Račinska (grupa “Laika Suns”) un Makree (Mārtiņš Makreckis) speciāli Latvijas Televīzijai radītā dziesma «Izgaismots» raksturo mūs - radīsim stāstus savām rokām, būsim kā straumi virzošs spēks, runāsim, kad citi klusēs, rādīsim, kad kāds slēps, un, ar neizsīkstošu spēku dosimies uz priekšu. Dziesma ir par mums - tā atspoguļo, ko mēs darām, kāda esam komanda, ko jūtam un domājam. Tas ir mūsu stāsts, ko ietērpjam dziesmā.

«Man liels prieks par šo izaicinājumu un uzticēšanos no Latvijas Televīzijas puses, kā arī gandarījums, ka izdevās sastrādāties tik profesionālā komandā kopā ar mūziķiem Arni Račinski un Makree. Dziesma rakstīta, domājot par Latvijas Televīziju, tomēr man šķiet, ka radies tāds skaņdarbs, kurš var būt iedvesmojošs ikvienam un visdažādākajās situācijās,» atklāj M.Upmane-Holšteine.

Kopā ar mūziķiem dziesmu iedziedāja Latvijas Televīzijas ētera personības ar kopkori, kur teju katrs Latvijas Televīzijas darbinieks deva savu ieguldījumu. Dziesmas videoklipu septembrī ikvienam būs iespēja noskatīties Latvijas Televīzijas ēterā un dziedāt līdzi. Dziesma pieejama arī “Youtube” vietnē. Savukārt dziesmas tapšanas spilgtākie mirkļi septembrī būs vērojami Latvijas Televīzijas sociālajos tīklos.

«Darba ritms Latvijas Televīzijā ir kā dzīve bišu stropā - arī mums šeit piecos no rīta ir tāda pati rosība, un kustība neapstājas 24 stundas diennaktī. Tas arī spilgti raksturo jauno sezonu - būsim  nemitīgā kustībā. Jaunais darba cēliens ir īpašs ar lielajiem notikumiem - Latvijas simtgadi, Olimpiskajām spēlēm, Dziesmu svētkiem un Pasaules kausa spēlēm futbolā. Mēs tur būsim klāt, lai svinētu, stāstītu, rādītu, izglītotu un iedvesmotu. Jaunā sezona ir īpaša ar nozīmīgu gadskārtu, kad mūsu »Panorāma«, kas ir senākā informatīvā programma Latvijā, atzīmēs 60 gadu jubileju. Kopā ar skatītājiem svinēsim lielo notikumu un spilgti parādīsim to mūsu saturā,» uzsver Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Latvijas Televīzijai jaunā sezona ritēs valsts simtgades notikumu zīmē. Piedāvāsim reportāžas no Valsts svētku notikumiem Rīgā, Latvijas pilsētās un novados, rādīsim jaunas dokumentālās filmas, kas veltītas nozīmīgiem cilvēkiem mūsu valstī. Jaunajā sezonā Latvijas Televīzijas ekrānos pirmizrādes piedzīvos filmas par operdziedzātāju Marinu Rebeku, eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, operdziedātāju Elīnu Garanču un latviešu dzīvi Eslingenā. 

Norit darbs pie filmas par leģendāro estrādes dziedātāju Noru Bumbieri, kura būs redzama pavasarī. Būs jauns raidījums par kino, kurā tiks veidots materiāls par filmām, kas top programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei». 

Nākamā gada nogalē pirmizrādi piedzīvos Latvijas simtgadei veltīts seriāls «Sarkanais mežs». Tas būs uz patiesiem notikumiem balstīta drāma par nacionālās pretošanās kustību Latvijā pēc padomju varas okupācijas, seriāla darbībai risinoties vairāku gadu desmitu garumā.

Jau šobrīd esam priecīgi un lepni par to, ka ar mūsu palīdzību Dziesmusvētku sajūta būs izbaudāma jebkurā Latvijas nostūrī. Latvijas Televīzija atkal būs Dziesmusvētku televīzija!

Starptautiskajā mērogā nākamais gads iezīmēsies ar diviem lielākajiem pasaules sporta forumiem - Ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā, kā arī Pasaules kausa izcīņu futbolā Krievijā. Būsim klāt tiešraidēs un sacensību ierakstos, analizēsim rezultātus studijā, diskutēsim ar ekspertiem, tversim sportistu, treneru un līdzjutēju emocijas. Daudziem «saldais ēdiens» būs Pasaules čempionāts hokejā, ko pēc daudzu gadu pārtraukuma atkal pārraidīs Latvijas Televīzija.

Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam nākamais gads ir zīmīgs ar to, ka mūsu skatītāju iemīļotā «Panorāma», kas ir senākā informatīvā programma Latvijā, svinēs 60 gadu jubileju. Būsim pirmie, kas skatītājus informēs par ziņu aktualitātēm Latvijā un pasaulē, būsim klāt «karstākajās» notikumu vietās, būsim operatīvi sociālajos tīklos. Pievērsīsim uzmanību tematiem, kurus, iespējams, daudzi vēlas noklusēt. Veltīsim īpašu uzmanību nozīmīgākajiem jautājumiem ekonomikas, izglītības, nodokļu politikas, sociālajā un citās jomās. Turpināsim veikt eksperimentus, testus, slēpto filmēšanu, fikciju, lai atklājot dažādas problēmas. Tas viss Ziņu dienesta raidījumos - «De facto», «1:1», «Tieša runa», «Aizliegtais paņēmiens», “Pasaules panorāma” un krievu satura redakcijas veidotajos raidījumos.

Jaunajā sezonā skatītājus pārsteigsim ar jauniem raidījumiem - «Daudz laimes jubilār», «Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku» un «Ziemeļu puse». Rudens sezonā dāvināsim izklaides šovu, kas iepriecinās mūsu skatītājus.

Ar jauno sezonu ēterā atgriezīsies iemīļotie raidījumi - «Veiksme, intuīcija, prāts», «Gudrs, vēl gudrāks», «Ķepa uz sirds», «Sporta studija», “Vides fakti”, “4.studija”, «Adreses», «Latvijas sirdsdziesma», «Kas te es te», «700 pasaules brīnumi, »Ielas garumā«, »Aculiecinieks«, »Es savai zemītei«, »Sajūti Latgali«, »Cita puse«, »Saknes debesīs« un citi. Gardēži novērtēs raidījumus »Es mīlu ēdienu« ar Ilzi Jurkāni un »Sirmais. Kulta ēdieni« jauno sezonu. Jauno sezonu jau uzsākuši raidījumi »Vides fakti« un »Ceturtā studija«. Ēterā būs arī iemīļotie kultūras raidījumi - »Kultūršoks«, »100 g kultūras personība«, »Nacionālie dārgumi 100 g kultūras«. Šajā rudenī Latvijas Televīzijas projekts »Teātris.ZIP" ierakstīs 26 labākās izrādes dažādos Latvijas teātros - Rīgā, Valmierā, Daugavpilī, Liepājā. No tām vismaz septiņas būs bērniem domātas izrādes.

Būsim klāt kinofestivālā «Lielais Kristaps» un «Spēlmaņu nakts», priecāsimies par mazajiem censoņiem konkursā “Balss pavēlnieks”, atspoguļosim labdarības kampaņu «Dod pieci», liksim lustēties mūsu Vecgada šovā, sāksim skaitīt dienas līdz Olimpiskajām spēlēm un baudīsim muzikālus priekšnesumus konkursā «Supernova».

Patīkamu skatīšanos, esiet kopā ar mums!