Karstums prasa upurus

LTV1 ēterā no 2.septembra ar jauno sezonu atgriezīsies skatītāju iecienītie raidījumi «Aculiecinieks» un «Ielas garumā».

Raidījums «Aculiecinieks» LTV1 ēterā 2.septembrī būs plkst.18:20. 13 minūšu gari televīzijas stāsti par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem šajā sezonā aptvers gan vēsturiskus, gan zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus. 

Būs arī aktuālas un aizraujošas reportāžas. Pirmajā raidījumā “Aculiecinieks” šosezon būs “kāzu stāsts” - kā dokumentālās filmas “Ručs un Norie” galvenā varone japāniete Norie Tsuruta iziet pie vīra Alsungas novadā.

2.septembrī plkst.18:35 LTV1 varēs vērot raidījumu «Ielas garumā». Tajā stāstīs par Valkas un Baznīcas ielām Strenčos.
 
Pusi no Strenču galvenās ielas – Rīgas ielu - parādījām jau pavasarī, bet tagad kārta otrai pusei – Valkas ielai. Tās centrālā ēka ir Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca, kura dibināta pirms 110 gadiem  un tolaik atbilda dziedniecības modernākajām prasībām. Arhitekta Augusta Reinberga projektēto ķieģeļa ēku kompleksā īpaši izceļas unikāla būve - skaistais jūgendstila ūdenstornis -  skurstenis. Tam līdzinieku var atrast tikai Vācijā. Vecākie slimnīcas paviljoni nosaukti pirmo pacientu vārdos par Annas, Augusta, Marijas un Osvalda mājām. Slimnīcai bijusi un ir liela loma Strenču dzīvē, bet Valkas ielas malā ir novietots arī plosta makets. Strenčus dēvē par  Gaujas plostnieku galvaspilsētu un plostnieku svētki ik pavasari ir pilsētas lielākie svētki.  

Patīkamu skatīšanos!