Latviju mācību uzņēmumu konkursā Eiropā šogad pārstāvēs Madonas skolēni

“Mēs šīs darbības uztveram kā reālus draudus LTV žurnālista dzīvībai un veselībai, kā arī mēģinājumu ietekmēt preses brīvību un LTV kā masu informācijas līdzekļa redakcionālo neatkarību,” uzskata LTV Valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Īsi pirms raidījuma pārradīšanas ēterā, viens no eksperimentā iesaistītajiem raidījumu cikla “Aizliegtais paņēmiens” Operācija – “Bistro Frics” Kā ir būt mazajam uzņēmējam Latvijā?” žurnālistiem mobilajā tālrunī saņēma īsziņu, kuras teksts saturēja draudus. SMS ziņa tika saņemta no mobilā tālruņa numura, kuru raidījuma tapšanas laikā izmantoja Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieks Ingūns Pičs.

Pēc LTV rīcībā esošas neapstiprinātas informācijas, attiecīgā persona ir arī interesējusies par LTV žurnālista dzīvesvietas adresi.

LTV ir vērsusies Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē ar lūgumu uzsākt faktu pārbaudi un veikt nepieciešamās darbības, lai novērstu iespējamo LTV žurnālista dzīvības un veselības apdraudējumu, kā arī mēģinājumu ietekmēt preses brīvību un LTV redakcionālo neatkarību.