Japānā dizaineri protestē pret olimpiādi

Novembra svētdienas Latvijas Televīzijā aizritēs “Balss Pavēlnieka” zīmē. No 1. novembra LTV1 ēterā būs skatāmi četri skanīgi konkursa fināli – koncerti, kuros uzstāsies un par “Balss Pavēlnieka” kristāla zizli cīnīsies gan solisti, gan grupas vecumā no 5 līdz 16 gadiem. Katra koncerta pirmo trīs vietu ieguvēji vēlreiz tiksies “Balss Pavēlnieka” Laureātu koncertā 29. novembrī LTV1 tiešraidē, kad balsojumā savu favorītu noteiks skatītāji.

Svētdienas, 1. novembra vakarā pulksten 18:50 pirmie uz starta līnijas dosies 10 solisti vecumā no 5 līdz 11 gadiem: Letīcija Poča, Jurģis Namejs Zvejnieks, Elizabete Lukaševica, Lote Voiska, Dārta Stepanova, Katerina Sretenska, Monta Lība Paegle, Etīna Emīlija Saulīte, Everts Riekstiņš un Mārcis Ziemanis. Mazo solistu izpildījumā dzirdēsim visiem zināmo “Runci Ūšuku”, “Dūdieviņu” un pat E. Dārziņa “Melanholisko valsi”, kā arīvisā pasaulē pazīstamas dziesmas “I feel good”, “My favorite things” un citas. Viņu sniegumu vērtēs žūrija – mūziķi Māra Upmane– Holšteina, Atis Ieviņš un Miks Dukurs.

Arī šogad interese par konkursu bijusi ļoti liela – pavisam saņemti 120 pieteikumi, no kuriem 81 tika atlasīts uz konkursa pusfinālu. Pēc rūpīgas izvērtēšanas, kuru veica profesionāla žūrija, konkursa finālam izvirzīti 10 mazie solisti vecumā no 5 līdz 11 gadiem, 10 grupas vecumā no 5 līdz 11 gadiem, 10 jaunieši – solisti vecumā no 12 līdz 16 gadiem un 10 grupas vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Tā kā konkursa nolikums atļauj izpildīt dziesmas ne tikai latviešu valodā, finālā izskanēs ne viens vien pasaules popmūzikas hits, taču netrūks arī latviešu komponistu dziesmas un pat tautas dziesmu mūsdienīgas aranžijas. Interesanti, ka pirmo reizi konkursa vēsturē “lielo solistu” kategorijā iekļuvušas tikai meitenes.

Visus koncertus vada kolorītā dziedātāja Agnese Rakovska un enerģiskais aktieris Gints Grāvelis.

Bērnu un jauniešu konkurss “Balss Pavēlnieks” skatāms no 1.novembra svētdienās pulksten 18:50 LTV1. Raidījums tiešraidē un pēc ētera skatāms Latvijas Televīzijas mājas lapā www.ltv.lv