Luka Banki vadībā Latvijas basketbola izlase gatavojas pārbaudes spēlei

Latvijas basketbola valstsvienība rītvakar Glivicē aizvadīs pirmo pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Lukas Banki vadībā. Ko varam gaidīt no izlases stāsta Andris Auziņš.

Laimīgākie ir tie, kas var palīdzēt citiem!

No 16. septembra līdz 31. oktobrim norisinās akcija „Smiekli ārstē!”, kuras laikā tiek vākti līdzekļi medicīniskās klaunādes projektam „Dakteris Klauns”. Kampaņas mērķis ir uzlabot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Rīgā un reģionālo slimnīcu mazo pacientu atveseļošanos procesu, tos ikdienā iepriecinot un uzmundrinot.

Arī Latvijas Televīzija ir iesaistījusies šajā akcijā, lai aicinātu līdzcilvēkus vairotu mazo pacientu prieku un veicinātu to ātrāku atveseļošanos bez asarām. Kampaņas laikā arī LTV raidījumu vadītāji uzliks Daktera Klauna sarkanos degunus, lai atgādinātu par akciju “Smiekli ārstē!”

Atbalstīt akciju var ikviens interesents, veicot ziedojumu akcijas ziedojumu kastītēs „Narvesen” tirdzniecības vietās. Ziedojot 1 eiro vai vairāk, dāvanā var saņemt Dr. Klauna sarkano degunu, ko akcijas organizētāji aicina pielaikot arī pašam. Tāpat projektu var atbalstīt, iegādājoties piena dzērienu “Rasēns” ar zemeņu, šokolādes vai banānu garšu, kā arī zvanot uz ziedojumu tālruni 90006086, vai veicot pārskaitījumu uz akcijas ziedojumu kontu.

“Lielākais atzinums un prieks par labi padarītu darbu, protams, ir bērnu smaidi un smiekli, kas rodas, kad tie sagaida Dr. Klaunu. Mēs ticam šim projektam un esam pārliecināti, ka projekts ir ilgtspējīgs, to pierāda arī aktīvais uzņēmumu atbalsts, par ko liels paldies viņiem. Katrs no mums atceras to bērnības laiku, kad slimojām, cik grūts un nepatīkams tas bija. Ja nokļuvām slimnīcā, tad katru dienu domājām par mājām, vecākiem un ātrāku izveseļošanos. Lai šo laiku bērniem atvieglotu, Dr. Klauni ir gatavi darboties un palīdzēt bērniem, jo pozitīvas emocijas ir labākās zāles pret daudzām bēdām,” uzsver programmas „Dr. Klauns” vadītāja Marianna Milovska.

“Dr. Klauns” ir sabiedriska labdarības organizācija, kas Latvijā darbojas no 2012. gada. Organizācijas pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Programmas ietvaros tiek izmantotas dažādas tehnikas – triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas – bailes, vientulību, nomāktību.

“Dr. Klauns” programmas galvenie partneri ir Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” un Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze”. Papildus akcijā “Smiekli ārstē” iesaistījušies “Latvijas Televīzija”, “Narvesen”, „Delfi”, “JCDecaux”,  “Huge” un “United press”.