Как мотивировать прививаться?

No 5. septembra ierastajā laikā sestdienas rītos plkst. 10:00 pie saviem skatītājiem atgriežas iemīļotais raidījums “Ķepa uz sirds”. Jaunajā – piektajā - sezonā raidījuma pamatdoma tiks saglabāta nemainīga – informatīvi izklaidējošs raidījums visai ģimenei par dzīvnieku pareizu kopšanu un audzināšanu, speciālistu padomiem un ieteikumiem, kā arī dzīvnieku aizsardzības jautājumiem un daudzām citām aktuālām tēmām. Jaunajā sezonā raidījumos īpaši tiks akcentēti un apskatīti aspekti, kas jāņem vērā, izvēloties un iegādājoties savu pirmo mājdzīvnieku, lai labi justos gan saimnieks, gan viņa jaunais mīlulis.

“Raidījuma radošajai komandai ir īpašs gandarījums, ka mūsu skatītāju skaits no sezonas uz sezonu pastāvīgi pieaug – tas apliecina, ka mūsu darbs ir sabiedrībai vajadzīgs, un tas savukārt dod stimulu darbu turpināt ar vēl lielāku iedvesmu, meklējot arvien jaunus interesantus stāstus un sižetus. Tāpat esam priecīgi un lepni par aizvadītajā gadā saņemto Nacionālo TV skatītāju balvu “Zelta Vilnis” nominācijā “Gada Dzīves stila raidījums” – tas ir kā papildus apliecinājums tam, ka strādājot ar iedvesmu un atdevi, rezultāts neizpaliek. Vienlaikus ir jāatzīmē arī mūsu pastāvīgā partnera un lielākā atbalstītāja jau no pirmā raidījuma – Borisa un Ināras Teterevu fonda – uzticēšanās, bez viņiem šie panākumi diez vai būtu iespējami,” atzīst raidījuma “Ķepa uz sirds” producente Inese Kreicberga.

Pirmajos jaunās sezonas raidījumos skatītāji uzzinās, vai dzīvnieka veselību var uzlabot adatu terapija un kā izskatās mājas mīlulis - sprogaina cūciņa. “Ķepa uz sirds” ciemosies pie Valmieras teātra aktrises Ievas Puķes un viņas ģimenes sunītes, kuras bailīgo raksturu mēģinās koriģēt “Ķepa uz sirds” pieaicinātais suņu uzvedības eksperts. Kopā ar hokeja treneri Oļegu Znaroku dosimies ciemos pie ģimenes, kura pirms vairākiem gadiem patversmē adoptēja kucēnu, kuram Znaroks raidījumā palīdzēja meklēt mājas. Redzēsim, vai suņu meitene atpazīs savu krusttēvu!

Tāpat kā līdz šim raidījuma radošā komanda interesentu stāstu un pieredzes meklējumos apceļos visu Latviju, jo daudzi stāsti un izcilas rīcības piemēri attiecībā pret dzīvniekiem nereti rodami ne tikai lielajās pilsētās, bet arī mazajos ciematiņos un lauku viensētās.

Kā liecina raidījuma veidotāju pieredze, cilvēki kļūst aizvien atbildīgāki pret saviem mīluļiem un īpaši priecē fakts, ka iedzīvotāji palikuši aktīvāki un atsaucīgāki, sastopot pamestu vai nelaimē nonākušu dzīvnieku. Tomēr vienlaikus vēl joprojām daudzu cilvēku bezatbildīgā rīcība pret dzīvniekiem pārsteidz un pat šokē, tāpēc raidījuma komanda turpinās darbu pie informēšanas un izglītošanas – jaunajā sezonā raidījumos īpaši tiks apskatīti jautājumi, kas jāņem vērā, izvēloties un iegādājoties savu pirmo mājdzīvnieku, jo, kā liecina pieredze, nereti cilvēki neapdomīgi izvēlas mājdzīvnieku un sastopoties ar pirmajām grūtībām no tā atsakās, un tad dzīvnieks nonāk uz ielas vai patversmē.

Arī šajā sezonā sižetu veidošanā ļoti aktīvi tiks iesaistīti raidījuma skatītāji, kā arī tiks aplūkota ārvalstu pieredze dzīvnieku aizsardzības un kopšanas jautājumos. Tāpat kā līdz šim, “Ķepa uz sirds” dosies ciemos uz dzīvnieku patversmēm un palīdzēs atrast to iemītniekiem jaunas mājas un saimniekus – tiks turpināta iesāktā tradīcija, kad sabiedrībā pazīstami sportisti, aktieri, dziedātāji un mākslinieki dodas uz dzīvnieku patversmēm visā Latvijā, lai palīdzētu meklēt mājas kādam pamestam suņukam vai kaķim. Šī rubrika ir bijusi ļoti veiksmīga, jo daudzi pamestie mājdzīvnieki ir atraduši savu īsto saimnieku tieši pateicoties “Ķepa uz sirds” sižetam,  kad jaunais saimnieks savu nākamo mīluli ieraudzījis raidījumā kopā ar kādu viesi.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visi raidījuma skatītāji ir aicināti iesūtīt savu mājas mīluļu smieklīgākās izdarības video konkursam “Ķepu video”, sūtot tos uz e-pasta: [email protected]. Iesūtītie video katru nedēļu tiks apskatīti raidījumā, kā arī internetā – “Ķepa uz sirds” mājaslapā. Atraktīvākie un populārākie video saņems balvas, bet pats jautrākais un sirsnīgākais video sezonas noslēgumā saņems galveno balvu – planšetdatoru.

Raidījums “Ķepa uz sirds” būs skatāms LTV1 sestdienu rītos plkst. 10.00 ar atkārtojumu svētdienās plkst. 15:00. Jaunumiem un aktualitātēm iespējams sekot līdzi raidījuma mājas lapā www.kepauzsirds.lv.

Raidījumu piedāvā neatkarīgo producentu grupa “Summer Studio”, raidījuma mecenāts – Borisa un Ināras Teterevu fonds.