Kinoteātri vēl never durvis apmeklētājiem

Dziesmusvētku nedēļā no 6. līdz 12.jūlijam Latvijas Televīzija pārraidīs nozīmīgākos XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku notikumus, kuru atspoguļošanā tiks izmantoti īpaši tehniskie risinājumi,  kas TV skatītājiem sniegs klātbūtnes sajūtu un spēju tvert Svētku sajūtas. LTV būs Tava Dziesmusvētku televīzija!

Ik dienu LTV1, LTV7 un www.ltv.lv, kā arī sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv būs skatāmas Svētku tiešraides un koncertu ieraksti. To fiksēšanai Latvijas Televīzija izmantos īpašas tehnoloģijas – no distances vadāmas kameras, kas slīdēs pāri deju laukumiem, uz kuriem Svētku dalībnieki izdejos rakstu rakstus, un speciālu pacēlāju, kas kopā ar operatoru pacelsies 70 metru augstumā, lai aptvertu kopskatu. Tehnoloģiskās iespējas TV skatītājiem ļaus svētkus un to īpašo auru izjust tikpat kā klātienē. 

Skatītājiem citās valstīs visas svētku tiešraides un koncerti gan to translēšanas laikā, gan pēc tam būs pieejami portālā www.ltv.lv. Skatoties Svētku translācijas no ārvalstīm, interneta tiešraide LTV mājas lapā jāizvēlas bez Latvijas kontūras pie nosaukuma.

Svētku nedēļā televīzijā un internetā varēs vērot garīgās mūzikas koncertu “Lūgšana Latvijai”, tautas deju kolektīvu Laureātu koncertu, mūsdienu deju Lielkoncertu “Te mēs es@m”, atklāšanas pasākumu “Svētku atklāšana”, tautas mūzikas koncertu “Lai balstiņa tālu skan”, pūtēju orķestru koncertu “Taures sauc”, folkloras konkursu uzvarētāju koncertu “Gudru ņēmu padomiņu” un kokļu mūzikas koncertu “Mana skārienjūtīgā kokle”. Vēl Svētku nedēļā LTV ēterā būs iespēja vērot tautas deju kolektīvu Lielkoncertu “Līdz varavīksnei tikt”, bērnu un jauniešu simfonisko orķestru koncertu “Tūkstošbalsu simfonija”, dalībnieku svētku gājienu “Ābēcēdē… ūvēzēžē” un noslēguma koncertu “Manā dziesmā tu…”. Tikai internetā – www.ltv.lv – būs skatāma pūtēju orķestru finālskate un koru Fināla konkurss.

Par aktuālajiem koncertiem un pasākumiem dažādās Rīgas vietās Svētku dienasgrāmatās ik dienu stāstīs Valters Frīdenbergs, Kaspars Ozoliņš, Edmunds Rasmanis, Linda Rutule un Beāte Zviedre.

Ja nav iespēja Svētku koncertus vērot klātienē, Latvijas Televīzija dāvā iespēju Svētku noskaņu tvert pie TV ekrāniem. LTV – Tava Dziesmusvētku televīzija!