V. Putins un Dž. Baidens sarunas vērtē kā konstruktīvas

Šodien, 12.maijā, draudzīgā un muzikālā gaisotnē “Grand Palace Hotel” SUITE restorāna telpās notika atvadu preses konference pirms Latvijas pārstāves starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Aminatas un Latvijas delegācijas došanās uz Austriju.

Jau rīt, 13.maija agrā rītā, Latvijas delegācija dosies uz Vīni, lai uzsāktu saspringto mēģinājumu procesu. Pirmais mēģinājums uz lielās skatuves ir paredzēts jau 14.maijā. Nākamajā dienā Latvijas delegācija dosies uz Latvijas vēstniecību Austrijā, lai tiktos ar Austrijas latviešiem. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšana notiks 17.maijā.

Trešdien, 20.maijā, Aminatu gaidīs pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs starptautiska žūrija. Šis vērtējums veidos 50% no kopējā rezultāta. Savukārt 21.maijā, tiešraidē LTV1 un LTV7, kā arī Latvijas Televīzijas mājas lapā ltv.lv un portālā lsm.lv, būs skatāms Eirovīzijas dziesmu konkursa 2.pusfināls, kurā Aminata ar dziesmu “Love Injected” uzstāsies ar desmito kārtas numuru.

Kopā ar Latvijas pārstāvi uz Austriju dosies arī viņas bekvokālistes Līva Zariņa, Anna Zankovska un Katrīna Vīgante, kā arī Latvijas Televīzijas komanda, kuras sastāvā ietilpst delegācijas vadītāja Zita Kaminska, dziesmas “Love Injected” producents Kaspars Ansons un horeogrāfs Deniss Tumakovs, kurš palīdzēs Amintai iejusties uz lielās skatuves. Darbu ar medijiem nodrošinās Zane Gargažina un Andris Saulītis.

Austrijā delegācijai pievienosies “Rockart Design” dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Nikolīne Refsinga (Nicoline Refsing), kura ir Aminatas Eirovīzijas priekšnesuma vizuālā noformējuma un koncepta veidotāja. Viņa ir īpaši specializējusies ikoniska dizaina un vizuālā koncepta radīšanā dažādiem gan lieliem, gan maziem televīzijas šoviem un mūziķu priekšnesumiem. Nikolīne ir bijusi kreatīvā direktore lielākajiem Anglijas televīzijas šoviem “The Brit Awards”, “The National Television Awards” un “The National Movie Awards”, kā arī veidojusi skatuves noformējumu tādām starptautiski pazīstamām mūzikas pasaules zvaigznēm kā One Direction, Amy Winehouse, Cheryl Cole, Coldplay, Duffy, Girls Aloud, Kings of Leon, Kylie Minogue, Leona Lewis, Lily Allen, Rihanna, Snow Patrol, The Killers, Take That un citiem. Pirms sava biznesa uzsākšanas, viņa sešus gadus ir strādājusi kopā ar slaveno dizaineru Marku Fišeru (Mark Fisher), veidojot koncertturneju dizainu tādiem mūzikas grandiem kā U2, Rolling Stones, Robbie Williams, Michael Bubble un Pink.

Tērpu un stilu Aminatas Eirovīzijas priekšnesumam ir veidojusi modes dizainere Līga Banga un viņas radošā komanda: Inese Valciņa un Gunda Zvirbule.

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisināsies jau 60.reizi, piedalīsies 40 dalībvalstis. Latvija ar Aminatas izpildīto “Love Injected” piedalīsies otrajā pusfinālā 21. maijā un uzstāsies ar desmito kārtas numuru. Aminatai tajā būs jākonkurē ar Lietuvas, Īrijas, Sanmarīno, Melnkalnes, Maltas, Norvēģijas, Portugāles, Čehijas, Izraēlas, Azerbaidžānas, Islandes, Zviedrijas, Šveices, Kipras, Slovēnijas un Polijas pārstāvjiem.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālus 19. un 21.maijā, kā arī lielo finālu 23.maijā varēs vērot tiešraidē abos Latvijas Televīzijas kanālos, kā arī LTV mājas lapā www.ltv.lv un portālā www.lsm.lv. Pirmo reizi LTV7 ēterā koncerts būs skatāms ar surdotulkojumu.

Informācija par konkursu atrodama: http://ltv.lsm.lv/lv/izklaide/eirovizija/

Eirovīzijas uzticamais sadarbības partneris ir Ventspils pilsēta.