Romā kādas amatpersonas auto atrod spridzekli

Trešdien, 13.maijā, pulksten 19:30 LTV1 ēterā būs skatāma televīzijas pirmizrāde LTV sporta žurnālista Armanda Tripāna veidotajai dokumentālajai filmai par Latvijas sporta karalieni “Leģenda. Uļjana Semjonova”. Šī filma ir kā Latvijas Televīzijas veidots piemineklis leģendārajai Latvijas sportistei.

Uļjana Semjonova ir cilvēks, kuru allaž pavadīja skatieni un apbrīns, jo viņu nevar nepamanīt. Viņas mūžs ir bijis uz pjedestāla, jo viņa nekad nav mācējusi zaudēt. Taču varēja būt citādāk. Skarbāk.

“Pirms nepilna gada es uzrunāju Uļjanu Semjonovu par šādas filmas izveidi. Uzstādījums bija viens – Uļa, izstāsti par savu mūžu, kā bija, bez aplinkiem, tikai tīru patiesību. Kurš Tev darīja pāri un kas darīja laimīgu! Pēc vairākiem pārdomu brīžiem viņa piekrita. Esmu pateicīgs viņai par izrādīto uzticību, par atklātību ikvienā sarunā un filmēšanas reizē. Uļa uzticēja mums sava mūža foto un piemiņas lietu arhīvu: septiņas lielas kastes. Veidojot filmu, esam pieskārušies visiem pieejamajiem dokumentālajiem video kadriem, neesam pagājuši garām nevienai vēstures detaļai. Varu apgalvot, ka šis būs Uļjanas Semjonovas patiesākais stāsts par sportu, cilvēkiem, likteni un viņas dzīvi,” par filmu stāsta tās režisors Armands Tripāns.  

Leģendārā sportiste ir visu laiku labākā pasaules basketboliste. Viņas kontā ir visi iespējamie sporta tituli. Savas karjeras laikā viņa ir kļuvusi par astoņpadsmit kārtēju Eiropas čempioni, trīskārtēju Pasaules čempioni un divkārtēju Olimpisko spēļu čempioni. Viņas spēle un atdeve laukumā ir neaprakstāma. Tieši tādēļ Uļjanu Semjonovu droši var saukt par Latvijas sporta karalieni.

Kam paliks izcīnītie tituli, medaļas un pasaules slava? Kāda ir bijusi viņas dzīve? Kas bija un ir Uļjana Semjonova, skatieties Armanda Tripāna dokumentālajā filmā “Leģenda. Uļjana Semjonova” trešdien, 13.maijā, pulksten 19:30 LTV1. Šis būs patiesākais stāsts par sportu, likteni un neatkārtojamās sportistes dzīvi.