Atbildes uz jautājumiem par Covid-19 sertifikātu

Straujiem soļiem ir pienācis Latvijas Televīzijas rīkotā akadēmiskās mūzikas konkursa “Radīti mūzikai” 2.sezonas fināls. Jau šo svētdien, 5.aprīlī, pulksten 21:20 varēsim sekot līdzi trīs talantīgu, virtuozu jauno mūziķu cīņai par žūrijas locekļu, skatītāju un klausītāju simpātijām. Koncerta izskaņā noskaidrosim, kurš no trim jauniešiem iegūs galveno balvu – stipendiju 1000 eiro apmērā.

No pirmā koncerta, kad uz “Radīti mūzikai” skatuves ieraudzījām astoņus konkursa dalībniekus, ir pagājušas sešas nedēļas. Šajā laikā esam dzirdējuši daudzus aizkustinošus, emocionālus, virtuozi izpildītus mazāk vai vairāk dzirdētus skaņdarbus. Visu konkursa laiku žūrijas locekļi, skatītāji un klausītāji ir varējuši sekot līdzi jauno virtuozu muzikālajai izaugsmei, izdomas bagātām melodiju pārvērtībām un radošiem eksperimentiem.

Konkursa laikā visi dalībnieki, par spīti savstarpējai konkurencei, ir ļoti sadraudzējušies. Jau no pirmās koncerta tiešraides dalībnieki ir iedibinājuši īpašu tradīciju – tieši pirms koncerta sākuma, viņi visi sastājas aplī, sadodas rokās un novēl viens otram veiksmi un dalās enerģijā un pozitīvajās emocijās.

Ar katru nedēļu viņu palika arvien mazāk. Līdz lielajam finālam ir nokļuvuši tikai trīs: pianiste Marta Balode, kas allaž apbur ar lirisko klavierspēli, ģitārists Miks Akots, kas katrā skaņdarbā atklāj savu neparasto emocionalitāti un flautiste Egija Veldre, kas virtuozi pārvalda savu mūzikas instrumentu.

Piecpadsmitgadīgo pianisti Martu Balodi raksturo smalks trauslums, elegance un liriska klavierspēle, kas atspoguļo meitenes iekšējo pasauli. Arturs Maskats pirmajā koncertā atzina: “Martai ļoti piemērots ir romantiskais raksturs.” Arī horeogrāfe Līga Liberte - Lasmane, kopīgi veidojot muzikālo priekšnesumu, kurā apvienojās klavierspēle ar deju, Martu raksturo kā ļoti trauslu un elegantu būtni un šo spēku varot redzēt meitenes acīs, kad viņa piesēžas pie klavierēm. Par sajūtām pirms koncerta tiešraides Marta saka tā: “Svētdienās vienmēr izjūtu ļoti lielu satraukumu. Pirms koncerta es trīcu kā zaķis!”

Klasiskās ģitāras virtuozs Miks Akots visa konkursa garumā skatītājus un klausītājus ir saviļņojis ar savu emocionalitāti un izjusto ģitāras spēli. Ne velti vairāki žūrijas locekļi ir atzinīgi novērtējuši viņa meistarību izpildot dažādos skaņdarbus un Mikam piemītošo mīlestību pret ģitāru. Andris Veismanis kādā no koncertiem teica: “Mikam piemīt romantisms, kāds tik jauniem cilvēkiem parasti nepiemīt. Tā jau ir nākamā pakāpē.” Pats Miks atzīst, ka žūrijas izteiktā kritika un komentāri ir jāņem vērā, tikai pašam jāizvērtē, kas ir svarīgākais.

Flautisti Egiju Veldri mēs esam iepazinuši kā ļoti daudzpusīgu un profesionālu jauno mūziķi. Viņa nedēļu no nedēļas sevi izaicināja sasniegt arvien jaunas muzikālās virsotnes un katrā koncertā skatītājiem dāvāja košus muzikālos pārsteigumus. Kādā no konkursa kārtām žūrijas loceklis Egīls Šēfers par vienu no Egijas priekšnesumiem izteicās tā: “Viņa paņēma manu uzmanību. Es skatījos, klausījos… un pēkšņi priekšnesums bija cauri! Man gribējās vēl!” Savukārt pastāvīgais žūrijas loceklis Andris Veismanis novērtēja flautistes tehnisko meistarību, sakot, ka beidzot ieraudzījis ko patiesi virtuozu un noskaņām bagātu. Pati Egija dalību konkursā uztver kā aizraujošu, interesantu piedzīvojumu, kas devis lielisku pieredzi.

Kurš no trim jauniešiem lielajā finālā iekaros vislielākās simpātijas un iegūs galveno balvu, noskaidrosim jau šo svētdien, 5.aprīlī, pulksten 21:20. Vairāk informācijas par “Radīti mūzikai” otrās sezonas dalībniekiem var atrast: http://ltv.lsm.lv/lv/kultura/radiiti-muzikai-2015/, kā arī “Radīti mūzikai” Facebook.com lapā.