Ženēvā tiekas Baidens un Putins

Īsi pirms Ziemassvētkiem, 22. un 23.decembrī pulksten 20:00, LTV1 ēterā būs redzama Latvijas Televīzijas sporta žurnālista Armanda Tripāna veidotā dokumentālā filma divās sērijās par šobrīd vienīgo latviešu hokejistu NHL – Zemgu Girgensonu.

Šis būs dokumentāls stāsts, par to kā Pasaules hokeja Everestā NHL savas pēdas atstāj latvietis Zemgus Girgensons. Jaunais, ar varenu gribasspēku apveltītais hokejists ir kļuvis par katra jaunā hokejista paraugu. Ar talantu, mērķtiecību un ārkārtīgi lielu darbu viņš ir sasniedzis savu sapni – spēlēt pret pasaules labākajiem vietā, kurā valda gladiatoru likumi. Taču viņš grib vēl augstāk! Tur, pāri okeānam, viņa cīņa ir tikai sākusies. Savos 20 gados viņš ir spējis pierādīt, ka māk spēlēt šo spēli, kura diktē viņa dzīves tempu jau no sešu gadu vecuma. Filma parāda viņa ikdienu, lielās NHL aizkulises un to, kāda ir vienīgā latvieša dzīve starp varenajiem.

“Veidojot šo stāstu, es vēlējos parādīt un atgādināt lieliem un maziem, sportistiem un ne tikai, ka viss šajā dzīvē ir iespējams, tikai, ja Tu esi patiess pret to, ko dari. Zemgus ir izcils piemērs tam, ka ar talantu vien nepietiek, pamatā ir darbs un vēlreiz darbs, un dzelžaina vēlme sasniegt savus sapņus. Tikai mēs paši esam noteicēji, kas ar mums notiek un kā notiek,” stāsta LTV sporta žurnālists un filmas veidotājs Armands Tripāns, papildinot, ka tas vis nebūs stāsts par hokeju, bet gan par mazu nogriezni Zemgus Girgensona ceļā uz savu jau nākamo mērķi.

Kopējais žurnālista Armanda Tripāna un operatora Artūra Liepiņa safilmētais materiāls veidoja nepilnas desmit stundas. Montāžas procesā sporta žurnālists centies atlasīt materiālu, ko skatītāju acis nav redzējušas, jo filmēšanas laikā Zemgus Girgensons pielaida viņus tik tuvu komandai, cik vien to ļauj iekšējie likumi.

Filma parāda Girgensona ikdienas gaitas, gatavošanos spēlēm, uzvaras prieku, darbu treniņos un Bufalo pilsētas nozīmi Zemgus karjerā. Autori uzsver, ka šis ir dokumentāls stāsts, bez aizspriedumiem – atklāts un patiess. Tieši tāds, kāds viņu viesošanās laikā ir bijis jaunais hokejists. Neizpaliks arī Latvijas visu laiku izcilākā vārtsarga Artūra Irbes stāstījums par hokeja skarbo un skaisto būtību, Teda Nolana darba gaitām “Sabres” komandā un viņu lomu komandas spēlē.