Intervija ar LTRK valdes priekšsēdētāju Jāni Endziņu

Jau šo svētdien, 30.novembrī pulksten 18:50, LTV1 tiešraidē no Latvijas Televīzijas tiks noteikts bērnu un jauniešu konkursa “Balss pavēlnieks 2014” skatītāju simpātijas balvas ieguvējs.

“Balss pavēlnieka” muzikālā sacensība notika četrās kategorijās: solistiem vecuma grupās no 5 līdz 11 gadiem un no 12 līdz 16 gadiem, un vokālajām grupām vecumā no 5 līdz 11 un no 12 līdz 16 gadiem. Katra raidījuma noslēgumā žūrija, izvērtējot visus priekšnesumus, labākajam konkursa kārtas dalībniekam piešķīra Balss pavēlnieka kristāla zizli.

Krāšņajā galā koncertā, 30.novembrī pulksten 18:50, tiksies visu četru raidījumu pirmo trīs vietu ieguvēji. No solistu grupas vecumā no 5 līdz 11 gadiem noslēguma koncertā uzstāsies Estere Katrīna Pogiņa (Rīga), Karlīna Priedēna (Ventspils) un Katrīna Paula Dīringa (Rīga). Savukārt no šī paša vecuma grupām – “Poppy” (Rīga), “Jūras akmentiņi” (Ventspils) un “Dzintariņi” (Rīga).

No solistiem vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem koncertā uzstāsies Amanda Grīnberga (Rīga), Valērija Čuvizova (Ventspils) un Šarlote Lēnmane (Rīga). No grupām – Raivo un  Karlīnu (Rīga), “Espresso” (Rīga) un “Ziedi!” (Rīga).

Pateicoties vokālajiem pedagogiem: Guntai Stadei, Līvai Bondarei, Rūtai Dūdumai, Gintai Krievkalnai, Lūcijai Boitmanei, Sindijai Tropai un Uģim Rozem jauno skatuves mākslinieku priekšnesumu līmenis ir audzis, pārsteidzot gan žūriju, gan TV skatītājus, kuri cītīgi ir sekojuši visiem četriem “Balss pavēlnieks” raidījumiem.

Konkursa “Balss pavēlnieks” vadītājs Ralfs Eilands stāsta: “Savu pirmo dziesmu es sacerēju, lai piedalītos Latvijas Televīzijas rīkotajā Bērnu Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Toreiz neuzvarēju, taču lielisku pieredzi guvu gan! Tagad varu teikt, ka Latvijas Televīzija ir lieliska vieta startam.”

Lielajā noslēguma koncertā konkursa laureātiem tiks dota iespēja pirmo reizi muzicēt kopā ar tādiem Latvijas profesionālajiem mūziķiem kā Juri Kaukuli, Ralfu Eilandu, Kārli Lāci, Agnesi Rakovsku, Edmundu Rasmani, Aminatu Savadogo, Ievu Kerēvicu, Normundu Rutuli, Samantu Tīnu, Raxtu Raxtiem un citiem, radot vēl nebijušu dziesmu skanējumu.

Noklausoties visu “Balss pavēlnieks 2014” galā koncerta dalībnieku uzstāšanos, tiks atklāts telefonbalsojums, kas būs aktīvs 10 minūtes. Šajā laikā ikvienam LTV1 skatītājam un jauno mākslinieku līdzjutējam būs iespēja ar telefona zvanu vai īsziņas palīdzību nobalsot par savu favorītu.

Apkopojot balsojuma rezultātus, raidījuma nobeigumā tiks noskaidrots bērnu un jauniešu konkursa “Balss pavēlnieks 2014” skatītāju simpātijas balvas ieguvējs. Kurš tas būs, varēsiet uzzināt 30.novembrī pulksten 18:50, skatoties LTV1.

Šogad konkursam kopumā pieteicās aptuveni 170 dalībnieku vecumā no 5 līdz 16 gadiem. Pusfinālā iekļuva 111 jaunie talanti, no kuriem tika izvēlēti 40 izpildītāji – solisti un grupas – četrās vecuma kategorijās. Pirmo reizi konkurss “Balss pavēlnieks” tiek filmēts Latvijas Televīzijā.