Pamet biznesu, lai kļūtu par talantīgu gleznotāju. Laura Veļa

Piektdien, 21.novembrī, Zolitūdes traģēdijas piemiņas dienā, LTV1 ēterā pulksten 21:15, skatāma otra LTV Ziņu dienesta žurnālistu veidotā dokumentālā filma “Zolitūde. Pēcvārds.” Pirms filmas – ziņu raidījumā “Panorāma” pulksten 20:30 – emocionāls stāsts par glābēja un izglābtā atkalredzēšanās.

Gada garumā, iejūtīgi sekojot cietušo ģimeņu dzīvei pēc notikušā, ir tapusi dokumentālā filma “Zolitūde. Pēcvārds”, kas aplūko vairāk nekā desmit cilvēku likteņus, kuru radinieki gājuši bojā Zolitūdes traģēdijā, cietuši no tās, vai kuru dzīves šī traģēdija kardināli mainījusi. Filma parāda, kā šie cilvēki ir sadzīvojuši ar šo brūci savos likteņos, kā tikuši pāri šiem traģiskajiem notikumiem un kā turpinās viņu dzīves. Filmas veidotājas ir LTV Ziņu dienesta žurnālistes Dace Stirāne, Laura Vonda, Aija Kinca un Judīte Čunka,  režisore – Liene Žeimunde.

Šī vakara ziņu raidījums “Panorāma” veltīts Zolitūdes traģēdijas atcerei. Tajā skatieties arī īpaši veidotu sižetu, kurā gadu pēc traģiskajiem notikumiem satiekas “Maxima” kasieris Mārtiņš Plāšs un viens no viņa glābējiem - Hermanis Plisko. Tonakt viņi viens otru pat neredzēja, vien sarunājās caur betona plāksnēm, lai smagi cietušais puisis izturētu 9 garas stundas zem drupām un nezaudētu cerību. 

Dienas vidū, pulksten 14:55, LTV1 tiešraidē būs skatāms dievkalpojums Zolitūdes upuru piemiņai no Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskās baznīcas. Savukārt brīdī, kad pērnā gada 21.novembrī notika pirmais lielveikala “Maxima” jumta iegruvums, šogad notiks traģēdijas upuru piemiņas brīdis, kuru LTV1 ēterā varēs redzēt tiešraidē pulksten 17:30.