PVD sācis pārbaudes Latvijas zvēraudzētavās

Šovakar, 30. oktobrī pulksten 22.15 LTV1 ēterā noslēgsies televīzijas spēle „Es varu būt premjerministrs” – tiks noskaidrots, kurš no trīs finālistiem uzvarēs cīņā par premjera mēnešalgu. Par balvu sacentīsies Edmunds Jurēvics no Tukuma, Armands Astukevičs no Ventspils un Bruno Bahs no Iecavas.

Kā ierasts, par nākotnes premjeriem viedokli izteiks trīs žūrijas locekļi – Eiropas Komisijas Viceprezidents un bijušais premjers Valdis Dombrovskis, uzņēmēja Baiba Rubesa un filozofs Ilmārs Šlāpins. Šajā reizē spēles uzvarētāja noteikšanā varēs piedalīties ikviens – televīzijas skatītājiem visu raidījumu būs iespēja balsot interaktīvā telefonbalsojumā, savukārt interneta lietotāji – raidījuma kontos sociālajās vietnēs Twitter un Facebook.

Fināla „Es varu būt premjerministrs” raidījumā dalībniekus gaidīs trīs uzdevumi. Pirmajā no tiem dalībniekiem nāksies atbildēt uz žurnālistu Ingas Spriņģes un Gundara Rēdera jautājumiem par aktualitātēm Latvijā. Otrajā uzdevumā skatītājiem būs jāvērtē nākotnes premjeru un reklāmas aģentūru speciālistu veikums, veidojot priekšvēlēšanu kampaņas plakātus. Trīs Latvijā zināmi reklāmu veidotāji – Ģirts Ozoliņš („Idea group”), Armands Leitis („Guilty”), Ainars Vladimirovs („Tēls PR”) un fotogrāfs Gatis Rozenfelds intensīvi strādāja, lai realizētu jauniešu kampaņu idejas. Kā noritēja process un kāds ir rezultāts – to ikviens varēs novērtēt pēdējā raidījumā. Trešajā pārbaudījumā Edmunds, Armands un Bruno demonstrēs Jaungada uzrunu.

Projekts tapis sadarbībā ar ES programmu „Jaunatne darbībā”. Galveno balvu nodrošina Biznesa augstskola Turība. Spēli atbalsta „Norvik Banka”, Konrāda Adenauera fonds, ASV vēstniecība, Nīderlandes vēstniecība, „Triviums apmācība”. Informatīvo atbalstu nodrošina portāls „Delfi.lv”, žurnāls „IR” un radio „Pieci.lv”.

TV raidījums „Es varu būt premjerministrs!” ir licencēts un veidots sadarbībā ar Kanādas sabiedrisko televīziju Canada Broadcasting Corporation (CBC). Šī formāta raidījumi guvuši plašu popularitāti un augstus televīzijas reitingus Kanādā (CBC), Bulgārijā, Lielbritānijā (BBC), Vācijā (ZDF) u.c. 2008. gadā raidījums nominēts Starptautiskajai EMI balvai par labāko televīzijas pārraidi izklaides jomā. Spēli producē „Jaunās demokrātijas centrs” sadarbībā ar Latvijas Televīziju.

Plašāka informācija par projektu: www.ltv.lv ,www.premjerministrs.lv  un www.facebook.com/esvarubutpremjerministrs , kā arī @premjerministrs.