Mazina epidemioloģiskās drošības prasības

Valsts SIA “Latvijas Televīzija” (LTV), atzīmējot savas pastāvēšanas sešdesmitgadi, dodas pie saviem skatītājiem – vēl tuvāk, vēl personiskāk, kā jau savējiem pienākas. Par godu lielajai jubilejai LTV iznāk pilsētā, rīkojot īpašus pasākumus tirdzniecības parkā “Alfa” un tirdzniecības centrā “Galerija centrs”, savukārt ēterā visas nedēļas garumā būs skatāmi raidījumi, kas veltīti televīzijas nozīmīgajiem svētkiem.

Šajā nedēļas nogalē – 1. un 2. novembrī – Latvijas Televīzija ieskandina savu 60 gadu jubileju. Tirdzniecības parka “Alfa” 1. stāvā pretī centrālajai ieejai tiks izvietots īpaši veidots LTV stends ar 16 video ekrāniem – visas dienas garumā ikviens interesents tajos varēs izvēlēties un noskatīties skatītāju iemīļoto ziņu, sporta, izklaides, kultūras un bērnu raidījumu fragmentus. Turpat līdzās no pulksten 11:00 līdz 18:00 darbosies “dzīvā studija”, kurā varēs nofilmēt savu sveicienu Latvijas Televīzijai. Savukārt tirdzniecības parka 2.stāva foajē virs informācijas centra laika posmā no pulksten 15:00 līdz 16:00 iemīļotā bērnu izziņas raidījuma “Kas te? Es te?” Varis ar savu palīgu rādīs un mācīs mazajiem apmeklētājiem dažādus eksperimentus un būs aplūkojama fotogrāfa Artūra Kondrāta bildes, kurās redzami LTV ētera cilvēki.

Latvijas Televīzijas dzimšanas diena ir 6.novembris, kad 1954.gadā no L.Laicena (tagad – Lielā Nometņu) ielas 62.nama tika translēta pirmā LTV (tolaik Rīgas televīzijas centra) pārraide – Rīgas kinostudijas mākslas filma “Mājup ar uzvaru”. Par godu šai dienai tirdzniecības centra “Galerija centrs” Rīdzenes ielā pulksten 11:00 tiks atklāta mākslas fotogrāfa Valta Kleina foto izstāde “TELEVĪIJA. MĒS ESAM SAVĒJIE”. Foto uzņēmumos būs redzami Latvijas Televīzijas cilvēki, kuri simbolizē dažādus laikus, bet vienotas un nemainīgas sabiedriskā medija vērtības un nesaraujamo saikni ar savu valsti un tautu.

LTV komanda un raidījumu veidotāji ir padomājuši arī par TV skatītājiem, ēteru bagātinot ar dažādiem jubilejai veltītiem raidījumiem, kas radīs svinīgu noskaņojumu. Televīzijas jubilejas programmas kulminācija tiks sasniegta 6.novembrī, kad ēterā visas dienas garumā raidījumu starplaikos tiks demonstrēti Latvijā pazīstamu cilvēku un skatītāju video sveicieni Latvijas Televīzijai 6o.jubilejā. Šajā dienā televīzijas raidījumus pieteiks skatītāju iemīļotais Renārs Zeltiņš. Vakarā, pulksten 22:15 un 22:45 tiks demonstrētas divas jaunas Virdžīnijas Lejiņas un Lauras Hiršas veidotās dokumentālā daudzsēriju videostāsta «Uzmanību, esam gaisā» turpinājuma sērijas, kas skatītājiem ļaus ielūkoties Latvijas Televīzijas pēdējā desmitgadē. TV raidījumu tapšanas aizkulises, personības, neparastas profesijas, kuriozi un notikumi valstī caur LTV prizmu. 

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6.novembrī.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.