Valsts aizņemas vēl 300 miljonus eiro neparedzētiem izdevumiem

Trešdien, 29.oktobrī pulksten 19:00, portālos lsm.lv un m.lmt.lv tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra būs skatāma ekstravagantās islandiešu apvienības “KvissBummBang”, skatītāju un aktieru kopīgi veidotā izrāde “Republika”.

Netradicionālās izrādes “Republika”, kura veidota Rīga 2014 projekta «Spožums un posts» ietvaros, izpētes objekts ir valsts. Tās laikā tiek meklēta atbilde uz jautājumu – ko nozīmē būt piederīgam noteiktai nācijai? Lai arī tas izklausās revolucionāri, šī darba galvenais mērķis ir apjaust, ko patiesībā mums nozīmē piederība mūsu valstij un tautai, kā veidojās mūsu jūtas pret tiem simboliem un tradīcijām, kuras mēs asociējam ar savu valsti un tautu.

Trīs vakarus no 27. līdz 29. oktobrim Nacionālais teātris kļūs par neatkarīgu valsti - Republiku. Tiem dalībniekiem, kuri pieteikuši dalību trīs dienu kursos, būs iespēja kļūt par šīs Republikas pilsoņiem. Savukārt visiem kopā – gan kursu dalībniekiem, gan skatītājiem –  29. oktobra lielajās svinībās pulksten 19:00 būs iespēja nokļūt kādas jaunas valsts un jaunas tautas rašanās sākumpunktā. Jaunās „Republikas” dibināšanai būs iespējams sekot līdzi tiešraidē lsm.lv un m.lmt.lv.

“KvissBummBang” ir trīs teātra mākslinieces no Islandes, kuras veido paplašinātās dzīves izrādes, kurās nav skatītāju un aktieru, tajās ir tikai dalībnieki, kuri ir aicināti veidot šo neparasto projektu «kontekstu». Viņu darbu galvenais intereses objekts ir «normalitāte». Ko mēs pieņemam par normālu, un līdz ar to – ko savukārt nepieņemam. Mākslinieces izmanto it kā pazīstamus dzīves scenārijus, lai, pētot tos savos darbos, dotu iespēju apjaust to absurditāti, kāda mēdz būt pilnīgi normālām un pieņemtām parādībām. Teātra mākslinieču trio ir veidojis izrādes Islandē, Somijā, Slovēnijā, Nīderlandē un citur. „Republika” ir pirmā “KvissBummBang” veidotā izrāde Latvijā.