Latvijas Kultūras akadēmijā top diplomdarba izrāde "Godo gaidot"

Augustā Latvijas Televīzijas (LTV) skatītājiem būs iespēja aizraujošās daudzsēriju dabas filmās tuvāk iepazīt svelmainā Āfrikas kontinenta pārsteidzošo dažādību un nepieradināto Amerikas pusi, kā arī sekot līdzi pašiem ekstrēmākajiem dabas fotogrāfiem. Ar jaunākajām tehnoloģijām uzņemtas filmas atklās lielo ezeru dzīļu noslēpumus un mazās, bet kaujinieciskās boksergarneles ikdienu.

No 17. augusta līdz 7. septembrim svētdienās LTV būs iespēja redzēt dokumentālo filmu sēriju “Nepieradinātā Amerika”, kas piedāvā iepazīties ar kontinenta dabu vēl nebijušā veidā. Tā būs iespēja atklāt dabas varenību vietās, kur dzīve līdzinās cīņai par izdzīvošanu - milzu kalnos, versmainos tuksnešos, mežu biezokņos un izliektos krastos.

No 23. augusta LTV1 demonstrēs Lielbritānijas daudzsēriju dokumentālo filmu ‘Āfrika”, kas iepazīstinās ar kontinentu, kur vērojama krāšņākā dabas izrāde pasaulē. Šī ir pēdējā vieta, kur vēl iespējams nonākt aci pret aci ar pasaules lielākajiem dzīvniekiem. Āfrikā atrodas plašākā un daudzveidīgākā savvaļas dabas teritorija pasaulē: ziemeļos – neaptverams tuksnesis; rietumos – plašs tropu mežs dienvidos savanna tūkstošiem kilometru garumā.

Sākot ar 26. augustu LTV7 ēterā būs redzami pārdrošākie dabas fotogrāfi pasaulē. Filmā “Ekstrēmie kadri” sekosim viņu neticamajiem piedzīvojumiem dabā, zem viļņiem, starp iezemiešiem. Tādi profesionāļi kā Niks Nikolss, Marks Mofets, Deivids Dubilē un Karstens Pīters nebaidās no pārbaudījumiem. Viņi gatavi uz visu, lai iegūtu visiespaidīgākos kadrus.

24. augustā pulksten 17.00 dokumentālā filma „Lielo ezeru dzīlēs” LTV1 skatītājiem sniegs iespēju iepazīt pasaulē lielākos ezerus tā kā vēl līdz šim neviens nav darījis - apvienojot zinātnieku sniegtos datus un īpašus datoru veidotus attēlus, lai dotos ceļojumā pa ezeru gultnēm. Mēs iepazīsim neparastu un apslēptu augstu klinšu pasauli, kurā reiz, iespējams, mita senie cilvēki. Ieraudzīsim zudušu upju ielejas un dzelmē paslēptus bijušos ūdenskritumus.

Savukārt 19. augustā pulksten 21.05 LTV1 ēterā redzēsim radību, no kuras šo to varētu pamācīties cīņas sporta piekopēji. „Boksergarnele” vēsta par vienu no izskatā visdīvainākajiem un krāsainākajiem koraļļu rifu iemītniekiem, kam piemīt arī apbrīnojamas prasmes sist kā zibens spērienam. Nirēji parasti cenšas no tās izvairīties, bet zinātniekiem tā varētu sniegt atbildes uz dažiem būtiskiem jautājumiem.