ASV jau 600 tūkstoši Covid-19 upuri

Sestdien, 9. augustā, LTV1 tiešraidē notika jau sestā Latvijas Televīzijas (LTV) un „Kokneses fonda” organizētā ziedojumu akcija „Top Latvijas Likteņdārzs!”, kuras laikā pa ziedojuma tālruni tika savākti 34388, 14 eiro. Pavisam šogad akcijā saziedoti 81148,14 eiro, iekļaujot ienākumus labdarības pasākumā Gaismas pilī, pašvaldību sniegto līdzfinansējumu, ziedojumus un dāvinājumus uz Fonda norēķinu kontu un Likteņdārzā uz vietas.

Akcijas mērķis ir parādīt līdz šim Likteņdārzā paveikto un uzsvērt ikviena cilvēka iesaistes nozīmību dārzā vēl plānoto darbu īstenošanā. Ikviens tiek aicināts zvanīt pa ziedojumu tālruni 9000 6381, ar 1,42 eiro (iepriekš 1 Ls) ziedojumu atbalstot ceļa uz Likteņdārzu - apmeklētāju autostāvvietas – izveidi.

Akcijas dienā Likteņdārza amfiteātrī ar Latvijas pašvaldību atbalstu turpinājās arī Ozolu godasardzes izveide, kas tika aizsākta pērn LTV ziedojuma akcijas dienā. Ozolus, iemūžinot politiski represēto piemiņu, stādīja Babītes, Daugavpils, Jelgavas, Rīgas un Vecumnieku pašvaldību pārstāvji. Līdz ar to kopumā Ozolu godasardzē ir iestādīti 30 ozoli.

LTV pirmā ziedojumu akcija „Top Latvijas Likteņdārzs!” notika 2009. gadā. Akcijās saņemtie līdzekļi devuši būtisku ieguldījumu dārza tapšanā. 2009. gadā par skatītāju saziedoto naudu izbūvēts perimetrālais ceļš. 2010. un 2011. gadā dārza centrālajā daļā - amfiteātrī – pabeigti zemes darbi un izbūvēta vidusdaļa. 2012. gadā – uzbūvēta pirmā pastāvīgā Likteņdārza būve – Skatu terase. 2013. gadā tapis akmeņu krāvums „Sirmais saulriets”.

Plašāka informācija – www.liktendarzs.lv

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6. novembrī.