Izraēlas parlaments apstiprinājis jauno Beneta vadīto valdību

Aprīlī, kad pazīstamo bērnu filmu režisors Varis Brasla svin 75. dzimšanas dienu, LTV piedāvā filmas par piedzīvojumiem, blēņām un draudzību, kas iepriecinās gan bērnus, gan pieaugušos. Brīvdienu rītos LTV1 demonstrēs animācijas seriālu „Jakari”, sestdien „Oskaram” nominēto animācijas filmu „Ernests un Selestīne”, savukārt 21. aprīlī aizkustinošo Vara Braslas darbu „Ūdensbumba resnajam runcim”.

No 12. aprīļa LTV skatītāji varēs iepazīties ar indiāņu zēnu Jakari, kura gaitām būs iespējams sekot līdzi animācijas seriālā brīvdienu rītos. Sestdien, 12. aprīlī, pulksten 12.00 LTV1 piedāvā šī gada ASV kinoakadēmijas „Oskaram” nominēto un ar vairākām nozīmīgām balvām godalgoto pilnmetrāžas animācijas filmu „Ernests un Selestīne” - sirsnīgu stāstu un skaistu kinopiedzīvojumu gan pieaugušajiem, gan bērniem.

25. aprīlī 75. dzimšanas dienu atzīmēs kino un teātra režisors Varis Brasla, kura ieguldījums latviešu kino vēsturē ietver arī pazīstamās bērnu filmas „Emīla nedarbi” un „Ziemassvētku jampadracis”. Sveicot režisoru jubilejā, LTV1 21. aprīlī aicina bērnus un vecākus noskatīties viņa nesenāko pilnmetrāžas filmu „Ūdensbumba resnajam runcim”, kas 2005. gadā saņēmusi Nacionālo kino balvu „Lielais Kristaps” kā gada labākā filma un apbalvota arī starptautiskajos bērnu filmu festivālos Čikāgā un Oulu.

Informāciju sagatavojusi
Ieva Viese
LTV filmu pašreklāmas redaktore