"LVS/Sportland kausa" izcīņa vieglatlētikā Jelgavā. Mareks Ārents

26. martā pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzaicinājuma Latvijā valsts vizītē ieradīsies Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija. Svinīgās sagaidīšanas ceremonijas tiešraidi LTV1 trešdien, 26.martā, pulksten 9.55, vadīs Latvijas Televīzijas ārpolitikas žurnālists Toms Pastors, komentēs bijušais ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē Jānis Dripe.

Tā nebūs pirmā karaļpāra viesošanās Rīgā. Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs Latviju ir apmeklējis 1992.gada septembrī – gadu pēc tam, kad ar Zviedrijas valdības lēmumu tika atzīta Latvijas neatkarība un Rīgā svinīgi atklāta  Zviedrijas vēstniecība. Viņš bija viens no pirmajiem valstu vadītājiem, kas apmeklēja Latviju pēc mūsu valsts  neatkarības faktiskās atjaunošanas 1991.gada augustā. Savukārt karaliene Silvija Latvijā viesojusies vairākas reizes, pēdējā no tām – 2013. gada martā.

Zviedrijas karaļpāri valsts vizītē pavadīs Zviedrijas valdības pārstāvji, kā arī uzņēmēju delegācija. Sagaidīšanas ceremonija notiks pie Melngalvju nama.