LČ florbolā sievietēm. Cīņa par3.vietu. "Ķekava" – "Rubene -1". Juta Muravska

Sestdien, 22. martā, pulksten 18.35, “Kinotēkas” latviešu kino speciālizlaidumā ielūkosimies jaunākajos pašmāju kinodarbos. Aktieri un veidotāji svin jaunās filmas „Džimlai rūdi rallalā” filmas iznākšanu uz ekrāniem, režisores Ilonas Brūveres jaunā filma “Tapieris” neparastā stilā un laikmeta atainojumā un Andris Bulis par filmēšanos ASV un savu partneri izcilo japāņu kino aktrisi Kaori Momoi režisora Māra Martinsona filmā “OKI. Okeāna vidū”.

Sestdien raidījumā - kā dziesmas rindiņa “Džimlai rūdi rallalā” kļuva par filmas nosaukumu? Ģirts Jakovļevs, Jakovs Rafalsons, Uldis Dumpis, Astrīda Kairiša, Olga Dreģe un citi aktieri jaunajā latviešu filmā svin tās iznākšanu uz ekrāniem. Smeldze un smiekli, reālā dzīve un utopiska situācija Latvijā, traģikomiskās situācijas uz ekrāna un aiz kadra režisoru tandēma Jāņa Cimmermaņa un Māra Putniņa kopdarbā.

Vēl „Kinotēkā” - vai iespējams restaurēt tango karaļa Oskara Stroka dzīves gājumu filmā? Režisores Ilonas Brūveres jaunā filma “Tapieris”, kurā skan tikai monologi un mūzika, bet titullomās Egils Melbārdis un Jakovs Rafalsons.

Latviešu kino speciālizlaidumā aktieris Andris Bulis stāstīs par filmēšanos ASV un sadarbību ar partneri izcilo japāņu kino aktrisi Kaori Momoi režisora Māra Martinsona filmā “OKI. Okeāna vidū”. Pirmajai Latvijas filmai angļu valodā tuvojas pirmizrāde.

Informāciju sagatavoja:
Daira Āboliņa
„Kinotēka” veidotāja, kinokritiķe