Lembergam par maz balsu, lai kļūtu par mēru

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) izvirzījusi pretendentus „Izcilības balvai 2013”, kas tiks pasniegta piektdien, 15. martā. Nominantu vidū sešas reizes izcelts arī Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistu darbs.

„LTV komandai pagājušais gads bijis smaga darba un izaicinājumu pilns. Novērtējums piecās Žurnālistu asociācijas nominācijās vēlreiz apliecina Ziņu dienesta profesionalitāti un iedziļināšanos sabiedrībai svarīgos jautājumos. Katrs darba novērtējums ir būtisks un sniedz papildu motivāciju, lai kopīgiem spēkiem LTV turpinātu būt viens no ziņu un pētnieciskās žurnālistikas līderiem,” uzsver LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne.

LTV Ziņu dienesta Zolitūdes traģēdijas atspoguļošana izvirzīta Ziņas/reportāžas kategorijā, raidījuma „Province” veidotāji Haralds Beķeris un Dace Slavinska par dokumentālo stāstu «Brāļu būšana» nominēti labākajam Aprakstam/ portretam, par augstvērtīgu darbu pētnieciskās/analītiskās žurnālistikas jomā līdzās citiem nominantiem izcelta raidījuma “DeFacto” sižetu sērija par ātro kredītu nozari — „smsSOS”, kā divas no labākajām intervijām novērtētas Ingas Spriņģes saruna ar Kirovu Lipmanu raidījumā „1:1” un Jāņa Gestes intervija ar Gariju Kasparovu raidījumā „Panorāma”, kategorijā „Vizualizācija” uz balvu pretendē LTV Ziņu dienesta Gada notikumu apskats, sabiedrisko mediju portāla lsm.lv pētījumi komiksos un citu mediju veikumi.

LŽA balva tiks piešķirta sešās nominācijās: ziņa/reportāža; apraksts/portrets; pētniecība/analītika; intervija; izcilība reģionos; vizualizācija (foto, video, infografika). LŽA valdes priekšsēdētāja — Anda Rožukalne, valdes locekļi — Olga Dragiļeva, Madara Fridrihsone, Arta Ģiga, Pēteris Zirnis, Nellija Ločmele, Dita Arāja.