Tutas lietas 7. 10. sērija

Raidījums „Kinotēka” sestdien, 11. janvārī, pulksten 18.35 piedāvās ekskluzīvu kinokritiķes un žurnālistes Dairas Āboliņas interviju ar norvēģu kino leģendu aktrisi Līvu Ulmani. Visā pasaulē zināmo norvēģu aktrisi Latvijas publika pazīst pēc zviedru režisora Ingmara Bergmana izcilajām filmām „Persona”, „Kauns, „Laulības dzīves ainas”,„ Kliedzieni un čuksti”, „Rudens sonāte”,„ Sarabanda”.

Aktrise, kas izveidojusi spilgtu starptautisku karjeru, strādājusi ar daudziem izcilākajiem Eiropas režisoriem, divas reizes nominēta „Oskara” un trīs reizes „Zelta globusa” balvai, pusmūžā pievērusies režijai, ekranizējot Sigrīdas Unsetes „ Kristīni Lavransa meitu” , kā arī uzņemot vairākas filmas pēc Ingmara Bergmana scenārijiem. Līva Ulmane, kas neoficiāli tiek dēvēta par Norvēģu kino karalieni, joprojām ir aktīva, filmējas un veido filmas pati.

Ekskluzīvā sarunā, kas notikusi ar Norvēģijas filmu institūta atbalstu Oslo, Latvijas skatītājiem izcilā aktrise stāstīs par attiecībām ar ģēniju Ingmaru Bergmanu kino un dzīvē, par sava mūža svarīgākajām filmām un cilvēkiem, kā arī par dēmoniem, laimi un sievietes vientulību, par režisores talantu un jauno filmu „Jūlijas jaunkundze”, un par to, kā mīlēt dzīvi 75 gadu vecumā...