Прокатиться с ветерком, но по правилам

Latvijas Televīzijas (LTV) žurnāliste Jana Rubinčika vakar, 28. novembrī, saņēma Latviešu valodas aģentūras organizēto žurnālistu gada balvu «Valodas stāstnieks» par LTV7 veidotiem sižetiem, kuros īpaša uzmanība veltīta latviešu valodas popularizēšanai un apguvei, kā arī valodas situācijas analītiskam izklāstam.

„Veidojot LTV7 sižetus krieviski runājošai auditorijai, vienmēr cenšamies uzsvērt domu, ka valodas ir jāmācās, latviešu un krievu valoda Latvijā nav jāuztver kā pretstats – tās var lieliski sadzīvot vienā sabiedrībā, jo valodu apguve cilvēku vienmēr bagātina," uzsver LTV žurnāliste Jana Rubinčika.

Žurnālistu gada balvu „Valodas stāstnieks« Latviešu valodas aģentūra sadarbībā ar Latvijas Žurnālistu savienību organizē jau otro gadu ar mērķi apzināt un izteikt pateicību tiem žurnālistiem, kuri savā profesionālajā darbībā uzsver latviešu valodas apguvi un popularizēšanu. Līdzās Janai Rubinčikai balvu ieguva kolēģi no citiem medijiem  – žurnālisti Elita Veidemane, Lāsma Ģībiete, Laima Ozola, Ingūna Mieze, Ilze Brinkmane, Imants Vīksne, Inga Kaļva, kā arī izdevumi „Latgalys radejis», „Rīgas laiks«, „Zaļais circenis».