Vērtīgs atradums no meža nonāk muzejā

Jaunā erudīcijas spēle „Gudrs, vēl gudrāks« sāksies 10. janvārī, kad par visgudrākā skolēna titulu sacensību sāks 6. klašu skolēni, un attiecīgi jūnija vidū uzzināsim labāko 11. klases skolnieku Latvijā. Kopumā 24 piektdienu vakaros redzēsim, cik talantīgi, atjautīgi un erudīti ir jaunie cilvēki, kuri pēc desmit divdesmit gadiem noteiks lietu kārtību mūsu Latvijā. Katrā spēlē „Gudrs, vēl gudrāks» piedalīsies 12 dalībnieki. Spēles vadītāji  - Valters Frīdenbergs un Kaspars Ozoliņš.

Kompetenti eksperti katrā spēlē sagatavos atbilstošus jautājumus konkrētai vecuma grupai. Jautājumi ietvers mācību vielu un sabiedriski aktuālas tēmas mūzikā, mākslā, vēsturē, politikā un citās jomās. Savus jautājumus spēles dalībniekiem gan atraktīvā video formātā, gan tiešraidē studijā sagatavo arī sabiedrībā zināmi cilvēki – kultūras jomas pārstāvji, zinātnieki, sportisti, politiķi, mūziķi un citi.

Lietuvas sabiedriskajā televīzijā projekts „Lietuvas tūkstošgades bērni" tika uzsākts 2008. gadā ar mērķi atrast gudrāko, spējīgāko bērnu visās vecuma grupās, veicināt izglītību, attīstīt jauniešos izpratni, ka zināšanas ir svarīgas nākotnes mērķu īstenošanā. Patlaban milzīgā popularitāte, augstie reitingi apliecina, ka tauta ir lepna par strādīgiem un talantīgiem bērniem.

Vairāk informācijas par jauno raidījumu un klips: http://www.ltv.lv/lv/berniem/gudrs-vel-gudraks