Kornvolā sākas G7 samits

Gatavojoties nākamgad plaši atspoguļot vērienīgo kultūras notikumu „Rīga – 2014«, Latvijas Televīzija (LTV) sešās aizraujošās raidījuma sērijās ieskatīsies Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas tapšanas aizkulisēs. Atklājot pasākumam veltīto programmu, LTV1 Valsts svētkos, pirmdien, 18. novembrī, pulksten 11.40, skatītājiem dāvās raidījuma „Vai Rīga jau gatava?» pirmizrādi. Nākamajās ekspedīcijās, sākot no 29. novembra, piektdienās, pulksten 18.45, kopā ar vadītāju Evu – Ikstenu Strapcāni, režisorēm un scenārija autorēm Adriānu Rozi un Kristīni Želvi skatītāji iepazīs cilvēkus un notikumus, kas veido kultūras galvaspilsētas svētkus.

Katrā raidījumā izzinošās ekspedīcijās, intervijās un personīgos vērojumos veidotāji pētīs, kā Rīga gatavojas 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas kronim. Pirmajā sērijā Eva Ikstena - Strapcāne būs lieciniece tam, kā top dokumentālā filma par Rīgas apkaimēm - «Force Majeure. Riga». Raidījums iepazīstinās ar trīs no septiņiem Eiropā atzītiem režisoriem, kuri, sadarbojoties ar sociālantropologiem, veido īsfilmas par Latvijas galvaspilsētu. Raidījuma veidotāji dosies viņiem līdzi uz Daugavgrīvu, kādu Vecrīgas namu un Lucavsalas dārziņiem, atklājot Rīgu, iespējams, neredzētā gaismā.

Nākamajā „Vai Rīga jau gatava?« sērijā piektdien, 29. novembrī, pulksten 18.45, Eva Ikstena – Strapcāne novēros, ka zinātnei un mākslai ir vairāk kopīgā nekā sākotnēji varētu šķist, un zinātnes vārdā kļūs par liecinieci elektrības iegūšanai no dubļiem, klausīsies ne vien radio »NABA", bet arī to, kā skan baktēriju elektrība, bet Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā pārbaudīs, cik drošs ir Latvijā būvētais ūdeņraža dzinējs.

Savukārt 6.decembrī, pulksten 18.45, raidījuma veidotājas dosies ekspedīcijā pa Rīgas pagalmiem un pārbaudīs rīdzinieku spēju apvienoties, lai sakoptu savu apkārtējo vidi. Viņas meklēs atbildi, vai rīdzinieki arī ilgtermiņā ir gatavi kļūt par daļu no savas pilsētas un uzņemties par to atbildību.

Raidījums top ciešā radošā sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014«. Līdz gada beigām kopumā gaidāmi seši „Vai Rīga jau gatava?» ekspedīcijas raidījumi.

„Vai Rīga jau gatava?" jau raidījuma dienā būs skatāms arī LTV mājas lapā www.ltv.lv/lv/kultura/vai-riiga-jau-gatava/. Sadaļā pieejams arī raidījuma klips un vairāk informācijas.