Latvijas klubu futbolā no jauna uzbango sarunāto spēļu skandāli

Sestdien, 19. oktobrī, pulksten 21.40 Latvijas Televīzija sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu demonstrēs režisores Gaļinas Poļiščukas iestudējumu „Stikla zvērnīca«. Izrāde ar lieliskajiem Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieriem ir amerikāņu dramaturga – klasiķa Tenesija Viljamsa pirmās lugas iestudējums. Raidījumā „Teātris.zip» diskusijas viesi būs režisore Gaļina Poļiščuka, aktieri Ģirts Krūmiņš un Kaspars Znotiņš.

20. gadsimta otrās puses izcilā amerikāņu dramaturga Tenesija Viljamsa pirmā luga „Stikla zvērnīca« (1943) ir visautobiogrāfiskākais darbs, kas stāsta par mātes, divu pieaugušu bērnu attiecībām un personības veidošanās grūto ceļu. Režisore Gaļina Poļiščuka kopā ar aktieriem un scenogrāfi Moniku Pormali izrādes vidi pārcēlusi uz Latvijas „guļamrajoniem», nelielu, mums sadzīviski atpazīstamu tipveida dzīvoklīti.

2003. gada izrādes „Stikla zvērnīca" lomās iejūtas JRT aktieri Guna Zariņa, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Kaspars Znotiņš. Pirms raidījuma un starplaikā Ojārs Rubenis sarunāsies ar iestudējuma veidotājiem režisori Gaļinu Poļiščuku, aktieri Ģirtu Krūmiņu un Kasparu Znotiņu.