Krievijā aizliedz ar A. Navaļniju saistītās organizācijas

Uzsākot trešo sezonu, pirmajā raidījumā „TE!” LTV1 12. septembrī pulksten 21.15 skatītāju jau iemīļotie vadītāji un jaunpienācēja Māra Kampernova savos sižetos atklās Vidzemes slepenās alas un kaņepes, pētīs dzīvi Kuivižos, Centrāltirgus pagrabus un Kuldīgas solījumu ceļotājiem.

12. septembrī LTV1 sāks demonstrēt jau trešo LV jaunatklāšanas raidījuma TE! sezonu. Pauls Timrots, ravējot Latvijas tūrisma infrastruktūras nezāles, pirmo pārbaudīs Kurzemes rotu Kuldīgu. Raidījumā atklāsies, vai tās gandrīz butaforiskais greznums sader ar viesnīcu piedāvājumu pilsētā, cik labi tur strādā audiogids telefonā, un ar ko šī Ventas aptecētā pilsēta nekad nepievils ceļotājus.

Jaunatklājot Rīgu, Māra Kampernova nokļūs Centrāltirgus pagrabos, bijušajā dzelzceļa stacijā virs gaļas paviljona, un vienā no šaurākajām vietām tirgū – kapelā. Skatītāji arī redzēs, vai jaunā Krasta ielas promenāde ir piemērota ielu sportam vai tikai lēnām pastaigām.

Dace Grimze stāstīs par gandrīz vienīgo saimniecību Vidzemē, kur no pašu izaudzētām sēklām bez mākslīgām stimulācijām gatavo kaņepju aizdaru. Saimnieki Jānis un Dzidra uzskata kaņepi par vienu no vērtīgākajiem, bet vismazāk novērtētajiem augiem Latvijā, un sižetā atklās gan to vietu LV vēsturiskajā mantojumā, gan iespējas.

Marta Selecka ar Gustavu Terzenu un biologu Juri Smaļinski skatītājus uzrunās no Latvijas garākās “Lielās X alas”, ko tās atklājējs Guntis Eniņš pēc divdesmit gadu meklēšanas nosauca par savu dzīves lielāko brīnumu. Viņu ceļojums turpināsies Kuivižos.

“TE” veido VFS Films, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūra, Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Televīzija, lai apzinātu un atspoguļotu vietējās vērtības un masveidā popularizētu vietējo tūristu ceļošanu visās gada sezonās.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas centrs) pirmā pārraide notika 1954. gada 6.novembrī.

Papildinformācija:

Laura Brokāne
Komunikācijas speciāliste

Tālr. 67200751
Mob. 27491279
E-pasts: [email protected]