Lielbritānijā ar G 7 valstu līderu atveidiem aktualizē atkritumu problēmu

LTV1 ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 7. septembrī pulksten 21.15 demonstrēs Latvijas Nacionālās operas (LNO) ēkas 150 gadu jubilejai veltītu koncertu ar krāšņu programmu un spožām operas zvaigznēm – Kristīni Opolais, Ingu Kalnu, Inesi Galanti, Egilu Siliņu un Aleksandru Antoņenko. Jubilejas un LNO jaunās sezonas atklāšanas koncerts ļaus ieskatīties Baltā nama vēsturē, tagadnē un nākotnē.

“Latvijas Nacionālā opera ir mūsu lepnums, ēka – kultūrvēsturiska pērle, kurai piemīt īpašs skaistumu un radošs gars. Operas ēkas jubilejas koncerts pulcēs profesionālās izpildītājmākslas labākos spēkus, tas būs spožs un izcils koncerts – notikums. No sirds vēlamies, lai šo kultūras notikumu varētu baudīt pat visattālākajās Latvijas vietās,” atzīmē mecenāte Ināra Tetereva.

„Ne tik bieži tiek piedāvāta iespēja redzēt labākos latviešu operdziedātājus vienā koncertā – koncentrētā izcilas klasiskās mūzikas programmā. Gaidāms īpašs LNO šīs sezonas atklāšanas koncerts, jo to varēs redzēt ne vien simtiem opernama apmeklētāju, bet tūkstošiem mūzikas draugu visā Latvijā, pateicoties televīzijai,” uzsver Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Koncertā piedalīsies arī visi LNO solisti: Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Rihards Mačanovskis, Dana Bramane, Andris Ludvigs, Samsons Izjumovs, Krišjānis Norvelis, Dainis Skutelis, Jānis Apeinis, Inga Šļubovska, Ilona Bagele, Viesturs Jansons un Romāns Poļisadovs, kā arī visa Latvijas Nacionālā baleta trupa ar lieliskajiem solistiem un viessolisti – pasaules opernamos labi zināmais un arī Latvijas skatītāju iemīļotais ukraiņu tenors Dmitro Popovs, kā arī zviedru soprāns Elizabete Strida.

Baleta priekšnesumus izdejos visa Latvijas Nacionālā baleta trupa un lieliskie solisti: Jūlija Gurviča, Margarita Demjanoka, Elza Leimane-Martinova, Baiba Kokina, Viktorija Jansone, Sabīne Guravska, Raimonds Martinovs, Sergejs Neikšins, Arturs Sokolovs, kā arī visi jaunie solisti. Ar operas un baleta solistiem koncertā kopā būs LNO koris un orķestris ar Modestu Pitrenu, Farhadu Stadi, Mārtiņu Ozoliņu, Andri Veismani pie diriģenta pults.

Krāšņā programma būs veltīta gan Baltā nama, gan Latvijas mūzikas vēsturei, skanot darbiem no latviešu mūzikas zelta fonda, mūsdienu klasikai, kā arī pasaules opermūzikas šedevriem (Dž. Verdi, Dž. Pučīni, G. Doniceti, Dž. Rosīni, V. A. Mocarts, A. Borodins). Koncertā tiks izdejoti fragmenti no LNO labākajiem pašreizējiem baleta iestudējumiem.

Jubilejas koncerta režisore - Elita Bukovska, baletmeistars - Aivars Leimanis, scenogrāfe - Katrīna Neiburga, tērpu māksliniece - Kristīne Pasternaka, gaismu māksliniece - Sandra Bermaka.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6.novembrī.