Zemnieki un VARAM – uz kara takas

„Sākot no piektdienas, 2. augusta, LTV7 skatītājiem būs iespēja dzīvot līdzi mūsu labākajiem basketbolistiem pārbaudes spēļu tiešraidēs no Slovēnijas, kur notiks gatavošanās Eiropas finālturnīram. Latvijas izlasē atgriezušies vairāki pieredzējuši un starptautiski novērtēti profesionāļi, kuri ar jaunajiem talantiem demonstrēs baudāmu sniegumu,” ir pārliecināts VSIA Latvijas Televīzija (LTV) valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs. Pārbaudes spēles ar Slovēniju, Turciju un Serbiju Latvijas komanda aizvadīs attiecīgi piektdien, 2. augustā, pulksten 21.35, sestdien, 3. augustā, pulksten 18.50, un svētdien, 4. augustā, pulksten 18.50.

„Pirmajā vakarā Ainara Bagatska vadītā izlase spēlēs pret mājiniekiem – slovēņiem. Šī spēle būs īsts pārbaudījums, jo mājiniekus atbalstīs karstasinīgi līdzjutēji. Slovēnijas basketbols pašlaik ir uz viļņa, taču arī Latvijai šogad varētu būt konkurētspējīga izlase, jo komandā atgriezušies Jānis Blūms, Kristaps Janičenoks, Armands Šķēle, kuri ar jaunajiem talantiem veidos ievērojamu spēku,” skaidro LTV sporta redakcijas producents Andris Ušackis. Viņš piebilst, ka pārbaudes turnīros komandai ir svarīgi izmēģināt dažādus taktiskos variantus, kā arī cīnīties par uzvaru, kas spēlētājiem dos psiholoģisku pārliecību pirms gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra.

„Visās trīs pārbaudes spēlēs Latviju sagaidīs spēcīgi pretinieki, ar kuriem veidosies interesanta un saspringta cīņa. Mūsu izlasi vidējā vecuma ziņā joprojām var pieskaitīt jaunākajām komandām, taču ar katru gadu aug pieredze, tāpēc drīzumā varētu sagaidīt patīkamus pārsteigumus, gluži kā no mūsu jauniešu izlasēm šovasar!” piebilst A. Ušackis.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6. novembrī.

Papildinformācija:

Laura Brokāne
Komunikācijas speciāliste

Tālr. 67200751
Mob. 27491279
E-pasts: [email protected]