Тест — плата за отсутствие прививки?

Priekšvēlēšanu debates „Izvēlies nākotni” 31. maijā Rīgā un LTV1 vēlēšanu nakts pārraides bijuši skatītākie pašvaldību vēlēšanām veltītie raidījumi. Sabiedriskā televīzija abus vakarus bijusi reitingu līdere.

Latvijas Televīzija (LTV) ir gandarīta, ka sabiedrībai nozīmīgos brīžos un izšķirošās situācijās, skatītāji dod priekšroku un uzticas LTV 1.kanāla piedāvājumam. Saskaņā ar provizoriskiem „TNS Latvia” datiem, 31. maija izšķirošās “Izvēlies nākotni!”debates Rīgā bijusi skatītākā šo vēlēšanu diskusija, piesaistot aptuveni 283 tūkstošus televīzijas vērotāju. Savukārt LTV1 vēlēšanu nakts tiešraide bija populārākais raidījums savā laika joslā, sasniedzot 300 tūkstošu auditoriju.

Sešas diskusijas „Izvēlies nākotni!” ar skatītāju piedalīšanos aptvēra visus vēlēšanu apgabalus - Zemgali, Kurzemi, Vidzemi, Latgali un Rīgu. Katrā vēlēšanu apgabalā par diskusijas vietu bija izraudzīta pilsēta ar lielāko iedzīvotāju skaitu. Priekšvēlēšanu diskusijas notika 13. maijā Rīgā, 15.maijā Daugavpilī, 20.maijā Liepājā, 22.maijā Jelgavā, 29.maijā Jūrmalā. Galvaspilsētai Rīgai bija atvēlēta diskusija arī 31.maijā.

Pašvaldību priekšvēlēšanu diskusijas “Izvēlies nākotni!” vadīja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra „Re:Baltica” vadītāja, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Inga Spriņģe un LTV žurnālists, debašu raidījuma „Sastrēgumstunda” vadītājs Gundars Rēders.

Plašā un operatīvā informācija par pašvaldību vēlēšanu norisi Latvijā bija LTV Ziņu dienesta komandas apjomīgā darba rezultāts. Ziņu speciālizlaidumos par svarīgākajiem vēlēšanu notikumiem informēja žurnālistes Laura Vonda un Sandra Zviedre, bet vēlēšanu nakts maratonu vadīja žurnālists Jānis Geste.